Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 червня 2017 р.

Чернігівські лікарі відзначають своє професійне свято

+7
+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10

Сьогодні Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко привітав колективи Чернігівської міської лікарні № 3 та міської стоматологічної поліклініки з нагоди Дня медичного працівника, який відзначатиметься 18 червня.

У своєму вітальному слові міський голова говорив про позитивні зміни, які відбуваються в різних сферах життєдіяльності нашого міста. Особлива увага приділяється також і закладам охорони здоров’я Чернігова. Зокрема, цього року відбулося підвищення заробітної плати медичним працівникам. 

За словами Владислава Атрошенка, фонд заробітної плати працівників цього медичного закладу минулого року складав близько 23,6 млн грн, а цього року – близько 35 млн грн.

- Останнім часом спостерігається приємна тенденція щодо підвищення темпів зростання заробітної плати медичним працівникам, вони набагато вищі, ніж минулорічні. Все це дуже позитивно для більшості простих людей: як для лікарів, так і для вчителів, - сказав Владислав Атрошенко.

Міський голова також зазначив, що для міської лікарні № 3 у минулому році закуплено високовартісне обладнання за рахунок коштів спеціального фонду (бюджету розвитку) на суму майже 4 млн грн, у тому числі, ультразвукова діагностична система, безкабінний флюорографічний апарат з цифровою обробкою зображення та інше медичне обладнання.

За інформацією управління охорони здоров’я міської ради, цього року запланована закупівля наркозно-дихального апарату, санітарного автомобіля, гематологічного аналізатора та операційного стола на суму близько 2,8 млн грн. Крім того, в цьому медичному закладі капітально відремонтують покрівлю, замінять вікна в поліклінічному відділенні, а також замінять світильники з люмінесцентними лампами та лампами розжарювання на нові LED-світильники. Загалом видатки на утримання лікарні № 3 у поточному році складають 8,6 млн грн.

Владислав Атрошенко також зазначив, що всі позиції щодо закупівлі медичного обладнання обговорювались відкрито та колегіально за круглим столом за участю всіх головних лікарів закладів охорони здоров’я. Під час цієї зустрічі були визначені пріоритети в закупівлі обладнання для лікарень міста.

- Сьогодні треба робити все можливе, щоб наші зусилля не були даремними. Тільки ми самі можемо зробити нашу країну Європою. Для цього потрібно будь-яке питання починати з порядку та поваги один до одного, до міста, до чистоти навколо себе, - зазначив міський голова.

У міській стоматологічній поліклініці цього року по програмі підвищення енергоефективності в бюджетних установах Чернігова також запланована заміна світильників з люмінесцентними лампами та лампами розжарювання на LED-світильники на загальну суму майже 670 тис. грн. Загалом на утримання цього медичного закладу заплановано видатки на суму 1,1 млн грн.

Під час спілкування міський голова побажав всім, хто дбає про здоровя всіх мешканців нашого міста, теж залишатися завжди здоровими, мати гарний настрій та натхнення у нелегкій праці. До святкових привітань приєдналися начальник управління охорони здоров’я міської ради Владислав Кухар, а також головні лікарі цих медичних закладів. Після цього кращим працівникам вручені почесні відзнаки Чернігівської міської ради та управління охорони здоров’я міськради.

 











Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!