Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 червня 2017 р.

16 червня розпочинається оздоровчий сезон дитячого санаторію «Дружба»

+8
+5

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11

Табір «Дружба», що має статус відокремленого структурного підрозділу – відділення дитячого оздоровлення санаторного типу Чернігівської міської лікарні № 1 Чернігівської міської ради готовий до прийняття чернігівський дітей. Напередодні відкриття його відвідала комісія з перевірки оздоровчих закладів. Члени комісії, ознайомившись зі станом закладу, зазначили, що оздоровчий табір цілком готовий прийняти чернігівських школярів на відпочинок.

Загалом на фінансування закладу з міського бюджету на цей оздоровчий сезон виділено 2030 тис. грн, з них: 30 тисяч грн – на медикаменти, 800 тисяч – на харчування.

За рахунок виділених коштів здійснені певні ремонтні роботи, зокрема, відремонтовано будиночки для проживання, належним чином підготовлена територія, на якій знаходиться готовий до експлуатації басейн під відкритим небом. Чекають на дітей спортивний майданчик з футбольним полем, критий театр, а також медичні кабінети, в яких відпочиваючим будуть надаватися фізіотерапевтичні та лікувальні процедури.



Відбір до дитячого табору здійснюють дільничні лікарі міських дитячих поліклінік № 1 і № 2, пояснив начальник управління охорони здоров’я Владислав Кухар. За результатами медичних профілактичних оглядів відповідно до показань при направленні до табору перевага надається дітям-сиротам, дітям з малозабезпечених та багатодітних сімей, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям-інвалідам, дітям, які перебувають на диспансерному обліку та дітям воїнів АТО.

За словами Владислава Кухаря, під час відпочинку у таборі "Дружба" чернігівські школярі забезпечені збалансованим шестиразовим харчуванням, кисневим коктейлем, отримують лікувальні або профілактичні процедури. У відділенні створені всі необхідні умови для оздоровлення – басейн, масаж, комплекс методів фізичної терапії.



Літнє оздоровлення у санаторії «Дружба» розпочнеться 16 червня та триватиме до 23 серпня поточного року. Урочисте відкриття табору  заплановане на 19 червня. Загалом за три зміни впродовж літа у цьому закладі зможуть оздоровитися 540 школярів віком від 6 до 17 років, тобто у кожну зміну 180 дітей, по 90 від кожної поліклініки. 

Крім якісного оздоровлення, дітям пропонується змістовна розважальна програма, спортивні та культурно-масові розваги: спортивні ігри (у таборі є баскетбольне, волейбольне та футбольне поля), ігри на дитячих майданчиках, різноманітні конкурси, концерти і дискотеки.



За словами начальника управління сім’ї, молоді та спорту міської ради Андрія Дериземлі, тренажерне обладнання та футбольне поле у таборі може задовольнити вимоги всіх відпочиваючих дітей, втім міська влада має на меті поступово оновлювати спортивну інфраструктуру закладу. 


З дітьми працюватимуть 22 вихователі, 15 медичних сестер, які пройшли необхідний медичний огляд. Крім того, для них ще відбудеться обов’язковий інструктаж та залік щодо надання невідкладної допомоги у разі необхідності. 

 Чернігів – чи не єдине місто в Україні, де збережено заклад такого типу, що пропонує безкоштовне оздоровлення для дітей.  Діти, що відпочиватимуть у "Дружбі", забезпечені збалансованим харчуванням, отримують лікувальні або профілактичні процедури, мають розважальну програму і, не менш важливо, відпочивають на свіжому повітрі в урочищі Подусівське. 




Прес-служба Чернігівської міської ради 

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!