Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 травня 2017 р.

З 1 червня оновлений пляж «Золотий берег» стане виключно пішохідним

+9
+6

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12

Міський пляж «Золотий берег» активно готують до відкриття. Він буде територією «тільки для пішоходів»,  де діти можуть бігати без загрози потрапити під машину. Тому на під’їзді до пляжу облаштовується стоянка на 85 автомашин, яка буде охоронятися. Сьогодні на ній вже зробили розмітку. Найближчими днями на дорозі за в’їздом на стоянку встановлять шлагбаум і заїзд на пляж закриють. Після 1 червня він буде дозволений тільки для спецавтотранспорту.

Вартість стоянки буде мінімальною –10 гривень за день.

Про це розповів Олексій Шевченко, директор КП «Паркування та ринок», яке є балансоутримувачем міського пляжу.




Серед інших робіт, які вже завершені або завершуються на міському пляжі – влаштування майданчика з пляжним душем і можливістю охайно набрати води, встановлення великого дитячого майданчику, біля якого передбачене й маленьке дитяче кафе (інвестиційна пропозиція підприємства розміщена на веб-порталі Чернігівської міської ради та оприлюднюється через змі). Ближче до дерев облаштовується зона, де будуть умови для інших видів дитячих занять – гуртків та майстер-класів, спокійних розваг, читання тощо. Там знаходиться відкрита сцена та зводяться два великих навіси (перголи) від сонця та дощу. Поряд – майданчик зі спортивними тренажерами, які підійдуть і для дорослих.




Між цими майданчиками й прибережною піщаною смугою підготовлені фундаменти для встановлення дерев’яних будиночків, знайомих чернігівцям по розташуванню на Червоній площі. З них будуть продаватися їжа та напої.




Вже укладений договір на охоплення території пляжу Wi-Fi, тобто відпочивальники зможуть користуватися безкоштовним інтернетом.

Над стоянкою, дорогою та майданчиками робиться вуличне освітлення.




У кінці пляжу йде будівництво санітарної зони, частиною якої будуть і нові вбиральні.

Від сьогоднішнього дня пляжний пісок очищається спеціальною машиною, яка просіює його і звільняє від викинутих недопалків та іншого сміття.


 


Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!