Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 травня 2017 р.

Про суми нарахованих їм місцевих податків чернігівцям повідомлять листами


Фото № 1
Фото № 2

23 травня виконавчий комітет Чернігівської міської ради схвалив зміни та доповнення до Програми здійснення додаткових заходів з мобілізації коштів до міського бюджету міста Чернігова на 2016 – 2018 роки.

Це рішення передбачає виділення містом коштів на те, щоби всі чернігівці (фізичні особи), які є платниками місцевих податків, отримали поштою повідомлення щодо нарахованих сум. Йдеться про податки, які сплачуються до міського бюджету міста Чернігова протягом цього року відповідно до норм Податкового кодексу України. 

За словами начальника фінансового управління міської ради Олени Лисенковідповідно до нормативних документів фіскальна служба повинна повідомити всіх платників податків про нараховані їм у цьому році суми. Окрім того, Чернігів зацікавлений у якості та повноті збору місцевих податків для наповнення бюджету територіальної громади. У Чернігові більше 17 тисяч платників місцевих податків - як земельного, так і податку на нерухоме майно. 

Повідомлення мають надсилатися рекомендованими листами, з відміткою про вручення. Податкова служба не має зараз коштів на це, тому Чернігівська об’єднана фіскальна служба в Чернігівській області звернулася до міста за цільовою субвенцієїю. Вартість одного такого відправлення - 16 грн, усі вони міському бюджету коштуватимуть додатково 255 тис. грн.

Проект цього рішення був обговорений також на засіданнях постійних депутатських комісій. Остаточне рішення щодо нього приймуть депутати на сесії міської ради.


Програма здійснення додаткових заходів із мобілізації коштів до міського бюджету міста Чернігова на 2016 – 2018 роки затверджена рішенням Чернігівської міської ради від 29 вересня 2016 року № 11/VII – 12 зі змінами ( №19/ VII – 15). 

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!