Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 травня 2017 р.

За результатами рейтингу інвестиційної ефективності міст Чернігів має середній рівень


Фото № 1

За даними рейтингового агентства «Єврорейтинг» за підсумками IV кварталу 2016 року Чернігів посів 14–ту сходинку в рейтингу інвестиційної ефективності міст України. Загальна оцінка інвестиційної ефективності Чернігова склала 158 балів, що відповідає середньому рівню (ineD). Про це повідомив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко сьогодні на розширеній нараді з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради.

Як пояснили в управлінні економічного розвитку міста міської ради, у IV кварталі 2016 року вперше з початку дослідження інвестиційної ефективності обласних центрів України намітилась позитивна динаміка у розвитку нашого міста, що позитивно вплинуло на загальний результат. Чернігів показав більш високі результати в частині інвестиційної активності. За показником «Капітальні вкладення», враховуючи високі темпи приросту обсягів капітальних вкладень у жовтні – грудні минулого року, наше місто стало 9-им серед 30-ти суб’єктів дослідження.

Завдяки цьому в загальній оцінці інвестиційної активності Чернігів посів 10-е місце проти 19-го у IV кварталі 2015 року.

За показниками соціально-економічної ефективності міст оцінка нашого міста не змінилася – 19 сходинка рейтингу.







Довідково. Дослідження проводилися по 22 обласних центрах України, без Сєвєродонецька та Краматорська і по 8 містах обласного значення: Олександрія, Бердичів, Біла Церква, Дрогобич, Ізмаїл, Кам'янське, Каховка, Кременчук. Підсумковий рейтинг базується на оцінці результатів за двома складовими: інвестиційна активність (капітальні інвестиції, іноземні інвестиції та будівельні роботи) і соціально-економічний ефект від інвестицій (заробітна плата, введення житла в експлуатацію, працевлаштування безробітних та надані послуги).

Дані про досягнутий соціально-економічний ефект свідчать про ступінь успішності залучення коштів і їх вплив на підвищення добробуту територіальної громади. Отриманий результат є непрямою оцінкою ефективності діяльності місцевої влади по реалізації своїх соціально-економічних функцій.

Розрахунок рейтингу проводиться щоквартально. Мета рейтингу інвестиційної ефективності - визначити, який результат від залучення інвестицій отримав той чи інший регіон.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!