Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 травня 2017 р.

16 травня - підписання Меморандому з міжнародним проектом GIZ


Фото № 1
Фото № 2

 

 

За підтримки  Уряду Німеччини в місті Чернігові стартує проект, націлений на підвищення енергоефективності у лікарнях


Офіційне відкриття проекту «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях» у м. Чернігів

 

  

Дата і час проведення: 16.05.2017, 

10:00 – 10:30 - підписання Меморандуму, 10:30 - 11:00 – брифінг.

Місце проведення: Зал засідань виконавчого комітету Чернігівської міської ради

вул.Магістратська,7, м. Чернігів


Учасники заходу:

·        Владислав Атрошенко, Міський голова міста Чернігів

 ·        Михайло Шостак, Перший заступник міського голови міста Чернігів

·        Ольга Хоніч, Заступник міського голови міста Чернігів

·        Людмила Максименко, Начальник управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради

·        Владислав Кухар, Начальник управління охорони здоров’я Чернігівської міської ради

·        Грегор Брьомлінг, Директор проекту  «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях», GIZ

·        Василина Горбань, Координатор проекту «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях», GIZ

·        Клаус Хаарс, Консультант проекту «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях», GIZ

 

Акредитація для журналістів: прес-служба Чернігівської міської ради, +38-0462-774882.

За додатковими питаннями можна звертатись до  координатора проекту Василини Горбань, моб.: +380978695612 e-mail: [email protected]

 

16 травня 2017 року у місті Чернігів відбудеться офіційне відкриття проекту  «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях» у місті Чернігів. Проект фінансує Уряд Німеччини. Виконавцем проекту є федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Проект націлений на взірцеву енергетичну модернізацію лікарень, що знаходяться у підпорядкуванні міста. Під час заходу буде підписаний меморандум про співробітництво між Чернігівською міською радою та GIZ, метою якого є консолідація зусиль всіх залучених учасників проекту для підвищення рівня енергоефективності у секторі міських лікарень.Додатково відбудеться семінар, націлений на обговорення основних завдань проекту та очікуваних результатів.

 

Довідка:

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами німецької співпраці з Україною є: демократія, громадянське суспільство, державне управління, децентралізація, енергетика та сталий економічний розвиток. Окрім пріоритетних напрямів німецька співпраця охоплює, зокрема, підтримку подолання кризових ситуацій на сході України, а також співробітництво у сфері запобігання ВІЛ/СНІД.


Довідково:

Проект «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях»  впроваджується за дорученнямФедерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ)

Партнерами проекту є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, міста Чернігів та Суми

Тривалість проекту 2016 р. – 2019 р.

Бюджет 3 млн. євро

Вихідна ситуація:

Забезпечення доступного та надійного постачання енергії є політичним пріоритетом для України. Країна великою мірою залежна від імпорту енергоносіїв. Більш ніж 1000 лікарень приблизно з 430 тисячами ліжок - серед найбільш енергоємних громадських установ. Окремі лікарні витрачають до 20 відсотків свого бюджету на енергоносії.

Мета проекту:

Лікарні, що братимуть участь у проекті, будуть використовувати енергію більш ефективно. Це буде ілюструватися заходами з енергетичної модернізації, що потребуватимуть незначних інвестицій та оптимізуватимуть співвідношення витрат і результатів.

Виклики

Недавнє стрімке зростання цін на енергію спричинило істотний економічний тиск на заклади охорони здоров‘я та обмежило сферу їхніх фінансових можливостей, що призвело до зниження якості медичних послуг. Енергетична модернізація, що передбачає, головним чином, заходи без інвестицій або з незначними інвестиціями, не проводиться в даний час. Потенціал енергозбереження в лікарнях загалом високий, але персонал лікарень часто не має необхідних ресурсів і знань, щоб його реалізувати. Крім того, бракує консультацій з тематики енергоефективності та фінансових можливостей.

Заходи

З метою істотного поліпшення енергетичної ситуації в українських лікарнях проект діятиме в таких сферах:

• З огляду на жорсткі бюджетні обмеження концепції енергетичної модернізації фокус буде спрямовано на недорогі інвестиційні заходи, а також на оптимізації процесів та зміні поведінки споживачів. Завдяки цьому можна досягти істотної економії енергії та коштів.

• Доступні інвестиційні кошти будуть використовуватися в такий спосіб, який дозволить забезпечити максимально можливу рентабельність. Виходячи з цього критерію, будуть впроваджуватися демонстраційні модернізаційні заходи.

• Лікарням буде надано доступ до спеціальних консультаційних і фінансових можливостей. Підтримка надаватиметься також у розробці інноваційних можливостей фінансування.

• Для забезпечення значного ефекту розповсюдження, проект надаватиме підтримку відповідним зацікавленим особам у розробці платформ комунікації та обміну інформацією.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!