Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 квітня 2017 р.

У Чернігові обговорили роль жінок у політичному житті


Фото № 1

Днями у м. Чернігові в рамках проекту «Підсилення новообраних жінок-депутаток міського, районного та обласного рівня Хмельницької, Чернігівської та Миколаївської області шляхом проведення просвітницької кампанії та обміну досвідом» відбулась Всеукраїнська конференція «Роль жінок у політичному житті України». У зустрічі взяли участь представниці політичних партій, депутатки різних рівнів рад, громадські діячки Чернігівської, Хмельницької та Миколаївської областей.

На конференції учасниці дискутували на теми: «Чому важливо, щоб жінки були залучені в політику» та «Чи сприяло запровадження гендерних квот підсиленню жінок у політиці?». Вони дійшли висновку, що збільшення представництва жінок у політиці сприятиме гармонійному розвитку суспільства, покращить якість життя людей та створить належні умови для розвитку кожної особистості.

Виступаючі також відзначили, що в рамках цього проекту жінки-депутатки беруть активну участь у впровадженні партиципаторного бюджету (бюджету участі) у містах та містечках Чернігівської, Хмельницької та Миколаївської областей. 

Крім того, в ході зустрічі було підняте питання щодо створення міжфракційних груп «За рівні можливості» в радах всіх рівнів, які дозволять підсилити роль жінок-депутаток та реалізовувати плани щодо подальшої співпраці з питань гендерної політики на місцевому рівні та обміну досвідом.

 

Довідка:

Проект «Підсилення новообраних жінок-депутаток міського, районного та обласного рівня Хмельницької, Чернігівської та Миколаївської області шляхом проведення просвітницької кампанії та обміну досвідом» впроваджувався Хмельницькою обласною громадською організацією Подільський центр «Гендерна рада», за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.  Регіональний координатор проекту в Чернігівській області – громадська організація «Асоціація демократичного розвитку», в Миколаївській – міжнародний благодійних фонд сприяння розвитку демократії «Відродження України».

 

За інформацією ГО "Асоціація демократичного розвитку"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!