Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 квітня 2017 р.

Інсталяція «ГРАНІ»: що потрібно знати про торгівлю людьми

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

Протидіяти фактам торгівлі людьми легше, аніж боротися з їх наслідками. Будь-хто може стати жертвою незалежно від віку, статі, соціального статусу. Проте завжди є люди, які допоможуть і не залишать у біді. «Знай», «Розумій», «Дій» — основні тези інсталяції «ГРАНІ», що відкрилася 20 квітня у Чернігові на Алеї Героїв.

Основне завдання акції — привернути увагу до проблеми торгівлі людьми, а також залучити громадськість до попередження й боротьби із сучасним рабством. Ця національна інформаційна кампанія проводиться Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні спільно з Міністерством соціальної політики України за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). До речі, інсталяція «ГРАНІ» вперше встановлена 2 грудня 2016 року в місті Києві.

У Чернігові у відкритті інсталяції взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації та міської ради, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, студенти Чернігівського національного технологічного університету, представники національної поліції та громадських організацій.

Як зазначила спеціаліст Програми протидії торгівлі людьми Представництва МОМ в Україні Ірина Мидловець, з 1991 року понад 160 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми. Лише минулого року Представництво МОМ надало допомогу більше одній тисячі осіб, серед яких 60% — чоловіки. 94% усіх випадків — трудова експлуатація. До речі, наймолодшій жертві всього три роки, а найстаршій — 83.

- В області наразі двадцять один громадянин отримав статус постраждалої особи внаслідок торгівлі людьми. За цим показником Чернігівщина на другому місці серед областей України. Це багато чи мало? Важко відповісти. Адже очевидно, що невиявлених фактів набагато більше. Визнати, що саме ти став жертвою, не кожен може, не кожен і хоче, — акцентувала Світлана Скиба, заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА.

До речі, подібна інсталяція «На межі» діяла у 2015 році у Чернігівському національному педагогічному університеті імені Т. Г. Шевченка.

Всі охочі можуть ознайомитися з цьогорічною інсталяцією «ГРАНІ», яка встановлена на Алеї Героїв до 4 травня. Щотижня на цьому місті проводитимуться різні інформаційні заходи.

 

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та зв’язків з громадськістю ОДА

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!