Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 квітня 2017 р.

Про можливі шляхи морального оздоровлення молоді говорили на Громадській раді церков та релігійних організацій


Фото № 1
Фото № 2

Вчора у Чернігівській міській раді відбулося засідання Громадської ради церков і релігійних організацій при Чернігівському міському голові.

Учасники наради порушили проблему резонансної події у місті - побиття дівчини-підлітка її однолітками, яке сталося 2 квітня. Представники церков зазначили, що попри те, що такі випадки є загальнонаціональною проблемою, на рівні свого міста можна також робити кроки, спрямовані на морально-психологічну підтримку молоді та підлітків.

Серед пропозицій від представників духовенства були такі: ввести уроки суспільної поведінки та моралі у школах, інформативні курси з духовної історії та культури народу, адже системного підходу у виховному процесі в навчальних закладах сьогодні немає. Зазначено, що на загальнонаціональному рівні є такі програми, і хоча, це, можливо, не може убезпечити повністю від подібних випадків, але може змінити світогляд дитини та вплинути на її поведінку. 

Крім того, на переконання представників духовенства, очевидною є необхідність розповсюдження у місті соціальної реклами з пропагуванням загальносуспільних моральних цінностей або з біблійними текстами проти насильства, вандалізму та ін., які сприятимуть духовному очищенню на побутовому рівні: «Це постійно впадатиме в душу і матиме морально-виховне значення».

Торкнулися також питання негативного впливу, що йде від різних джерел отримання інформації, в тому числі й газет, телебачення та ін. Відзначено, що мас-медіа навіть гостросюжетними матеріалами не повинні викликати провокацію та задавати моральної шкоди у суспільстві. Проте сьогодні, навпаки привертається увага до найбільш резонансних подій, робиться на них наголос через комерційну зацікавленість.  

«Такий тиск негативу пригнічує психіку навіть сильної особистості, а особливо незахищена від цього психіка дитини», - сказав міський голова.

Також Владислав Атрошенко ознайомив представників Громадської ради з результатами соціологічного дослідження та тенденцією позитивного розвитку Чернігова за останній рік, які були представлені на розширеній нараді цього понеділка.

Принагідно Чернігівський міський голова привітав священнослужителів із Великодніми святами: 

-          Щира віра дасть нам змогу рухатися у напрямку розвитку та злагоди у суспільстві, - сказав він.

Нагадуємо, у Чернігові згідно з розпорядженням міського голови Владислава Атрошенка від 21 лютого створена Громадська рада церков і релігійних організацій при Чернігівському міському голові.

Відповідне рішення щодо створення ради релігійних громад у місті було схвалене під час зустрічі представників всіх релігійних конфесій з міським головою 16 лютого у міській раді.

Створена Громадська рада має об’єднати зусилля світської та церковної влади з питань  морально-духовного відродження суспільства,  пропагування сімейних цінностей та вирішення проблем соціального та морально-психологічного характеру.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!