Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 березня 2017 р.

Чернігівський міський голова зустрівся зі студентами вищих навчальних закладів Чернігова та Ніжина

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

Сьогодні Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко в приміщенні обласної ради провів зустріч зі студентами вищих навчальних закладів Чернігова та Ніжина. Темою спілкування обрано роботу міського самоврядування Чернігова з розвитку території.

Бесіда студентів з міським головою обласного центру проходила у рамках тематичного короткотермінового семінару для студентів випускних курсів вишів, організованого Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.  

У відповідях на запитання студентів міський голова висловив свою позицію щодо політики децентралізації влади:

-          Країну успішно розвивати можна тільки з розбудови громадянського суспільства, з підняття місцевих громад. Саме на місцевому рівні треба більш свідомо приймати рішення, визначаючи пріоритети, де треба зосередити більшу увагу та куди раціональніше вкласти гроші. Отже, очевидним є те, що децентралізація – це не якийсь державний тренд, а необхідність успішного розвитку держави, - сказав Владислав Атрошенко. 

На думку міського голови, з Чернігова можна зробити справжню перлину, адже це одне з найпрекрасніших міст в країні, але воно має великий нерозкритий потенціал. Саме своїм бажанням докласти зусиль для того, щоб Чернігів став сучасним європейським містом, Владислав Атрошенко пояснив студентам свій прихід в органи місцевого самоврядування.

Владислав Атрошенко також розповів про те, що Чернігів сьогодні знаходиться в нерівних умовах з багатьма іншими містами країни. Зокрема, є небезпека для інвесторів через близькість з кордоном країни-агресора, логістика та інші чинники, через які наше місто багато втрачає сьогодні. 

-          Але крок за кроком треба рухатися вперед та цілеспрямовано направляти зусилля на виконання поставлених завдань, і позитивні результати обов’язково будуть, - сказав він.

Міський голова окреслив завдання найближчої перспективи розвитку Чернігова. Серед них він назвав найголовніші: привабливий зовнішній вигляд міста, гарні парки для відпочинку, охайний міський громадський транспорт, уніфіковані стандартні європейські зупинки з інформацією про розклад руху та прибуття найближчого маршруту, запровадження системи «Розумне місто», встановлення  камер відеоспостереження у місті (минулого року вже встановлено 29, а цього року планується ще 54).  Крім того, це реалізація Програми енергозбереження, освітлення міста та інші.

Серед важливих завдань не тільки нашого міста, а й взагалі держави, Владислав Атрошенко назвав необхідність запровадження системного підходу та чітких розрахувань, через який час виникне потреба заміни інженерних комунікацій, зокрема, газових труб, каналізаційних мереж, систем відведення дощових вод, асфальтового покриття. «Потрібен системний підхід та чітке прорахування циклів таких робіт. На жаль, у нас робиться в першу чергу те, що вже «горить», - підкреслив міський голова.

-          Тільки з місцевого самоврядування можна відродити країну, і без активної участі молодого покоління це зробити неможливо, - підсумував Владислав Атрошенко. 

У процесі спілкування студенти висловили бажання брати активну участь у житті нашого міста та країни, аби змінювати їх на краще. 


 Довідково:

Семінар під назвою «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи» розпочався  вчора, 27 березня. Відкрив його директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко. 

Впродовж тижня (27–31 березня) студенти візьмуть участь у серії тематичних зустрічей та «круглих столів» та матимуть нагоду поспілкуватися з керівництвом міста та області. Це студенти Чернігівського Національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка, Чернігівського національного технологічного університету, Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, які виявили бажання працювати в органах державної та місцевої влади.

У рамках навчання студенти пройдуть стажування на базі органів місцевої влади; відвідають Верховну Раду України, комітети з питань науки і освіти; з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму; ознайомляться з діяльністю Національного агентства України з питань державної служби.

За результатами навчання, стажування та підсумкового тестування учасники програми отримають відповідні свідоцтва та будуть зараховані до кадрового резерву на посади в органи місцевої влади.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет ТРА "Новий Чернігів"


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!