Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 березня 2017 р.

Між міською владою та перевізниками підписаний Меморандум про зобов’язання


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Сьогодні на засіданні виконкому Чернігівської міської ради прийняте рішення про підвищення вартості проїзду в міському громадському автотранспорті до 4 грн з 1 квітня. Вартість проїзду для школярів залишається незмінною - 1.75 грн при наявності учнівського квитка.

Сума у 4 грн прийнята як компроміс між потребами перевізників, які працюють в умовах постійно і значно зростаючих цін за всіма статтями витрат, і фінансовими можливостями більшості чернігівців.

Одночасно з прийняттям такого рішення на вимогу міського голови Владислава Атрошенка між перевізниками та міською владою був підписаний Меморандум про ті зобов’язання, які беруть на себе перевізники.

Згідно досягнутої угоди і тексту Меморандуму, ініціювати наступне підвищення ціни квитка в громадському транспорті Чернігова автоперевізники мають право тільки після того, як виконають ці зобов’язання. Також у документі визначено, що наступне підвищення ціни може відбутися не раніше 1 серпня.

До цього Владислав Атрошенко неодноразово заявляв про те, що значне «шокове» підвищення ціни на проїзд у громадському транспорті для Чернігова, на його переконання, недопустиме. Як компроміс може бути поступове підвищення ціни не більш ніж на 50 копійок за раз.

 


МЕМОРАНДУМ


про взаєморозуміння та співпрацю між виконавчим комітетом Чернігівської міської ради та суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сфері надання послуг з перевезень автомобільним транспортом у м. Чернігові

 

24 березня 2017                                                                                                                                 м. Чернігів


Виконавчий комітет Чернігівської міської ради в особі міського голови Атрошенка Владислава Анатолійовича, який діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (Сторона 1), та суб’єкти господарювання, що здійснюють діяльність у сфері надання послуг з перевезень автомобільним транспортом у м. Чернігові, які діють на підставі установчих документів та чинного законодавства  (Сторона 2),  усвідомлюючи необхідність співпраці  для збереження та розвитку ринку соціально важливої послуги пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах загального користування дійшли спільної згоди та уклали даний  Меморандум  про  наступне.


I. ОБОВ’ЯЗКИ 


Субєкти, що підписалися, усвідомлюють важливість покращення в місті якості послуг у сфері транспортних перевезень. Водночас, погоджуються, що рівень доходів населення в місті Чернігів не дозволяють встановити тариф на проїзд, згідно поданих перевізниками економічних розрахунків. 

Ми з розумінням поставилися до позиції міського голови В. А. Атрошенко про необхідність пошуку компромісу та встановлення вартості проїзду з врахуванням рівня доходів громадян, вартості проїзду в інших обласних центрах, аналогічних нашому по кількості населення. 

Підприємства, що працюють у сфері громадських перевезень в Чернігові беруть на себе наступні обов’язки:

-  не встановлювати вартість разового квитка на проїзд у автобусі більше 4 грн. до 1 серпня 2017 року та тільки в разі виконання наступних умов:

1. обладнати за власні кошти всі автобуси засобами GPS-моніторингу, підключити їх до системи ТОВ «Дозор» та забезпечувати належну експлуатацію відповідно до Договорів про організацію пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах загального користування;

2. забезпечувати вихід на маршрут водіїв та кондукторів виключно в одязі, що відповідає єдиному зразку, регулярно слідкувати за чистотою їх одягу;

3. жорстко реагувати на порушення правил поведінки своїх водіїв (хамство, грубість по відношенню до пасажирів). 

4. постійно слідкувати за належним технічним, санітарно-естетичним станом своїх транспортних засобів (чисті автобуси зовні та зсередини);

5. безкоштовно перевозити учасників АТО.


Також Сторона 2 бере на себе наступні зобов’язання:

- до кінця 2017 року оновити не менше 19 транспортних засобів згідно інвестиційних зобов’язань, що є додатками до договорів про організацію пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах;

-при оновленні та капітальних ремонтах автобусів пофарбувати їх згідно попередніми домовленостями – жовтий.


II. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ


Сторони погоджуються, що невиконання Стороною 2 своїх обов’язків визначених цим Меморандумом дає право Стороні 1 скасувати рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради про встановлення граничного тарифу.


III. СТРОКИ


Цей Меморандум набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та діє до моменту, доки Сторони не виконають свої зобов’язання.

 


IV. ІНШІ УМОВИ


Цей Меморандум не перешкоджає правам і обов’язкам Сторін у рамках інших укладених ними угод.

Цей Меморандум може бути змінений і доповнений за ініціативи будь-якої зі Сторін після погодження та підписання окремого протоколу до нього.

Суперечки між Сторонами щодо тлумачення та застосування цього Меморандуму регулюються шляхом переговорів і консультацій.

Припинення дії Меморандуму не припиняє здійснення програм і проектів, які будуть започатковані протягом терміну його дії.



Чернігівський міський головаВ. А. Атрошенко


ПП «Автоера» - Фізична особа–підприємець Гребінник А. В.

Фізична особа–підприємець Заєць М. М.

ПрАТ «Таксосервіс» - О. М. Захарченко

ТОВ «ЧАК», ПП «ЧАК плюс» - О. О. Ковальов

ТОВ «Пассервіс-люкс» - В. О. Козир

Фізична особа – підприємець Корень В. В.

Фізична особа – підприємець Кушнір Ю. М.

КП «Чернігівське тролейбусне управління» - Д. О. Лавренюк 

ДП «Пассервіс» ВАТ «Чернігівавтосервіс» - С. І. Леоненко

ТОВ «Пассавто-ЛТД» - В. Ю. Лунегов 

Фізична особа – підприємець  Пришупа Т. М.

 


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!