Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 березня 2017 р.

Всеукраїнська Кампанія 2500 сакур розпочалася сьогодні з Чернігова

+6
+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9

Сьогодні у Чернігові з офіційним візитом перебувала аташе економічного відділу Посольства Японії в Україні Іто Юрі.

У Чернігівській міській раді поважну гостю зустрів міський голова Владислав Атрошенко. Під час зустрічі сторони обговорили можливості розширення співробітництва між двома країнами.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що за 25 років дипломатичних відносин та партнерства Японія надала $3,1 млрд  допомоги Україні, і лише за період з 2014 року, коли наша країні переживає важкі часи агресії – понад $1,8 млрд.

Аташе економічного відділу Посольства Японії в Україні Іто Юрі розповіла про досвід співпраці Японії з Чернігівщиною, зокрема, у обласний туберкульозний диспансер закуплено лабораторне обладнання.

Вона також повідомила, що до 25-річчя дипломатичних відносин між двома країнами уряд Японії проводить «Кампанію 2500 сакур», яка сьогодні розпочинається у Чернігові. Сакури, висаджені по різних містах України, символізуватимуть дружбу між народами України та Японії.

Для Іто Юрі провели також коротку презентацію ресурсного потенціалу м. Чернігова, відзначивши багату історико-культурну спадщину та перспективні можливості розвитку туризму.

Владислав Атрошенко запевнив, що міська влада Чернігова відкрита для співпраці та підтримки спільних взаємовигідних проектів, зокрема він висловив зацікавленість міста у пропозиціях щодо будівництва сміттєпереробного заводу. 

Після офіційної зустрічі у міській раді Іто Юрі та Владислав Атрошенко взяли участь у закладці Алеї сакур у сквері біля ТРЦ «МЕГА ЦЕНТР». Загалом висаджено 51 деревце, це саджанці сакури «Роял Бургунді», акліматизовані до природних умов України.

Під час спілкування з пресою Іто Юрі говорила про те, що сакура – символ Японії и японської культури, який японці шанують з давніх часів, і відтепер чернігівці також матимуть змогу милуватися чарівним цвітінням цих дерев.

 Довідково:

Згідно з Указом Президента України Перта Порошенка 2017 рік оголошений Роком Японії в Україні. Крім того, цього року також виповнюється 25 років встановлення дипломатичних відносин між Україною та Японією. Японія підтримує Україну в питаннях демократичних реформ та збереження суверенітету та територіальної цілісності.
























Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!