Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
20 березня 2017 р.

У Чернігові сім’ї загиблих та інвалідів АТО забезпечують житлом за державною програмою


Фото № 1

Сьогодні, 20 березня, в Чернігівській міській раді відбулося засідання комісії з розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення членів сімей загиблих військовослужбовців, а також інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції. Провів засідання секретар міської ради Віктор Бистров.

У Чернігові на території Новозаводського району на даний час проживає сім осіб, яким вже виплачена така компенсація, а на території Деснянського району – однин інвалід АТО І групи, який потребує покращення житлових умов. Про це розповів начальник управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду Михайло Католик. Він також зазначив, що учасники бойових дій, які підпадають під зазначену категорію, якщо вони потребують покращення житлових умов, повинні стати на загальноміську квартирну чергу, а також надати заяву та відповідні документи до управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання. 

На даний час у загальноміській квартирній черзі перебувають три сім’ї загиблих учасників АТО та 10 сімей інвалідів АТО.

Члени комісії на сьогоднішньому засіданні розглянули заяву щодо перерахунку призначеної компенсації від молодшого сержанта міліції, який отримав вогнепальне множинне мінно-вибухове поранення під час безпосередньої участі в АТО і має статус особи з інвалідністю І групи.

Як пояснила представник управління праці та соціального захисту населення Валентина Максименко, відповідно до пункту 2 постанови КМУ від 21 лютого 2017 року № 119 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України» необхідно перерахувати розмір грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення інваліду війни І групи. Грошова компенсація призначена, але виплачена не в повному обсязі на момент набрання чинності цієї постанови, підлягає перерахунку за заявою отримувача. Вона також додала, що показник опосередкованої вартості спорудження житла по Чернігівській області станом на початок року склав 9530 грн. за 1 кв. м.

Відповідно до цього міська комісія одноголосно прийняла рішення про перерахунок суми відшкодування вартості компенсації за житлове приміщення для учасника та інваліда АТО І групи у сумі 858 378 грн.

 

Довідково. Рішенням виконавчого комітету міської ради від 15 листопада 2016 року затверджено Положення та склад комісії, до якої увійшли секретар міської ради, керівники структурних підрозділів міської та районних рад, представники ЧОУ АТ «Ощадбанк» та громадської організації «ЩИТ 41», яка об’єднує ветеранів антитерористичної операції. Комісія створена з метою вирішення питання забезпечення житлом зазначеної категорії військовослужбовців, які потребують поліпшення житлових умов, а також забезпечення прозорості розгляду заяв про виплату грошової компенсації, недопущення порушень фінансової дисципліни щодо цільового та ефективного використання державних коштів, досягнення оптимального та раціонального їх використання, реалізації прав громадян на житло, захисту цих прав від можливих порушень.

Крім того, комісія уповноважена перевіряти наявність у особи статусу члена сім'ї загиблого військовослужбовця та інваліда, визначати категорію особи як члена сім'ї загиблого військовослужбовця, перевіряти склад сім'ї інваліда, наявність документів про взяття на квартирний облік членів сім'ї загиблого військовослужбовця та інваліда, факт спільного або роздільного проживання членів сім'ї.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!