Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 березня 2017 р.

У Чернігові з професійним святом привітали працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування (доданий ФОТОРЕПОРТАЖ)

+7
+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10

Цієї неділі, 19 березня, відзначатиметься День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення. Вчора урочистості з нагоди цього професійного свята відбулися в Чернігівській обласній державній адміністрації, а сьогодні працівників ЖКГ міста Чернігова вітали в Міському палаці культури.

Зі словами привітання і вдячності за самовіддану працю до них звернулися керівники міста, області, профільного міського управління та профспілки.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко не тільки привітав присутніх, а й розповів про плани розвитку підприємств сфери ЖКГ міста на цей рік і на перспективу.

-      Хочу низько вклонитися вам за вашу нелегку працю, - сказав він. – Бажаю здоров’я, наснаги і щоб у подальшому ми на ще вищий рівень піднімали і якість тих послуг, тих робіт, які ми здійснюємо в місті, і рівень поваги до вашої праці. У нас є чудова перспектива: зробити Чернігів таким, щоби гімн міста, в якому співається: «Чернігів – і древній, і новий», - відповідав реаліям на кожному кроці.

Кращі працівники підприємств ЖКГ міста отримали почесні відзнаки.

Довідково:

Житлово-комунальне господарство міста – це потужна сфера життєдіяльності територіальної громади. У житлово-комунальному господарстві Чернігова налічується 12 підприємств і організацій, де зайняті близько 3 тисяч чоловік.

Комунальна сфера визначає «обличчя» Чернігова, його привабливість для гостей і місцевих жителів. Від повсякденної праці працівників комунальних служб залежать комфортні умови проживання та виробничої діяльності всієї громади міста.

Житловий фонд Чернігова нараховує 1738 житлових будинків. Загальна протяжність вулиць міста складає 361 км, - а це 3,5 млн кв. м дорожного полотна. 

 Зараз міське комунальне господарство перебуває у стані реорганізації, адже сьогодення висуває вимоги його модернізації, впровадження більш ефективних механізмів господарювання.

Чернігів сьогодні змінює свій вигляд на краще. Цього року заплановані, зокрема, такі роботи з покращення благоустрою міста, як:

-              капітальний ремонт парків і скверів, відновлення зелених зон, улаштування доріжок, встановлення лавок, урн;

-              капітальний ремонти зупинок громадського транспорту (80 одиниць) та пішохідних переходів;

-              облаштування пайп-парку в Центральному парку культури та відпочинку.

Вже розпочали капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі по вул. Івана Мазепи, у планах ще по просп. Миру, просп. Перемоги, вул. Преображенська, вул. Пушкіна, вул. Рокоссовського, вул.Гетьмана Полуботка, вул.Шевченка (до Палацу урочистих подій) та інші.

Заплановано зробити капітальний ремонт внутрішньо-будинкових проїздів загальною площею 40000 м2,  капітальний ремонт 100 ліфтів у житловій забудові.

У цьому році заплановано також капітальний ремонт доріг приватного сектору міста загальною площею 14000 м2.

Для утримання у належному стані комунального господарства у місті реалізується низка Програм, серед яких: Програма реконструкції (відновлення) покрівель житлових будинків міста Чернігова на 2014-2018 роки, Програма сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки та інші. 

Наразі створюється інформаційно-телекомунікаційна автоматизована система  “Безпечне місто». У Чернігові вже встановлено кілька десятків камер відеоспостереження.

Цього року місто завершить відновлення дитячих ігрових та спортивних майданчиків, а також реконструкцію та  благоустрій міського пляжу "Золотий берег.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!