Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 березня 2017 р.

Цього року в Чернігові встановлять 110 камер відеоспостереження за програмою "Безпечне місто"


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

У цьому році на території Чернігова за міською програмою «Безпечне місто 2016-2017 роки» буде встановлено 110 камер відеоспостереження замість 75, які планувалися. 

Відповідні зміни до програми були проголосовані депутатами Чернігівської міської на 16 сесії VII скликання. Для цього фінансування програми в 2017 році збільшено. 

Програма «Безпечне місто» прийнята і почала виконуватися минулого року. Як і було нею передбачено, в першу чергу придбане спеціальне програмне забезпечення для розпізнавання та обробки отриманих зображень, а також обладнання серверної і моніторинговий центр. У 2016 році в місті було встановлено 30 відеокамер. Позаяк витрати на програмне забезпечення, серверну і моніторинговий центр – те, що вимагало найбільших коштів, - вже зроблені в 2016 році, то всі фінансові ресурси в рамках цієї програми у 2017-му йтимуть саме на камери та їх встановлення.

За своїми технічними характеристиками кожна з них дозволяє чітко розрізняти обличчя та автомобільні номери. 

Всі відеопотоки з цих камер в режимі online транслюються в ГУНП Чернігівської області для швидкого реагування та прискорення розкриття злочинів.

З цією ж метою, згідно рекомендацій, які були надані Головним управління Національної поліції в Чернігівській області, вільного публічного доступу до перегляду онлайн відеотрансляції з них та архівних даних немає. За висновком правоохоронного органу, це є необхідною умовою для ефективності роботи комплексу «Безпечне місто» та унеможливлення використання системи зловмисникам в особистих цілях для скоєння злочинів.

 



Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!