Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 лютого 2017 р.

Владислав Атрошенко закликав правоохоронців більш активно працювати над збором місцевих податків та наведенням порядку в Чернігові


Фото № 1

-      Як міського голову мене цікавить лише декілька позицій: повна сплата місцевих податків і зборів та наведення порядку в місті. У тому числі - чітка реакція на незаконні забудови, стихійну торгівлю, незаконні гаражі чи МАФи тощо. Я хочу, щоб у місті збиралися податки, і підказую, де вони не платяться. Але це все одно триває. І в той же час – ви на посадах, отримуєте заробітну плату, ні в кого зірок не поменшало на погонах – навпаки, є кар’єрне зростання і все прекрасно. А податки в окремих місцях не платяться… -   

Таким емоційним і досить різким стало звернення Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка до представників силових відомств сьогодні на розширеній нараді, яка проходить у міській раді щопонеділка і присвячена найбільш актуальним проблемам життя міста.

Обговорення почалося з питання про те, чому незаконно зведена прибудова на проспекті Миру 49б, в самому центрі міста, не тільки досі не демонтована, а й продовжує використовуватися для бізнесу. І під нібито виправданням того, що спір розглядається в суді, незаконна діяльність без сплати податків продовжується.

Міський голова назвав і інші приклади, коли суб’єкти господарювання систематично ігнорують правові та податкові вимоги, силові структури знають про це і звітують про вжиті заходи, але ситуація ніяк не змінюється. В першу чергу, це стосується сплати земельного податку.

Він зауважив, що це, на жаль, частина загальної ситуації, коли силу влади відчувають на собі тільки добросовісні громадяни і підприємці. У той же час, з недобросовісними силові структури часто-густо не справляються. Це підточує правопорядок у державі, спустошує бюджет. А також внаслідок цього створюється негативний приклад для всіх підприємців, які бачать, що ігнорування законів є безкарним  і вигідним.

-         Це не робить честі ні відомствам, які за це відповідають, ні керівникам цих відомств, ні вцілому владі. Так тривало роками, але так не повинно бути, - наголосив він.

Міський голова додав, що Чернігів зараз має багато сфер, які через ті ж причини на сьогодні далекі від порядку:

- Ми маємо в місті сотні потворних малих архітектурних форм, гаражів і взагалі всього що завгодно, - бо у когось хватило совісті колись усе це попідписувати. Тепер ми поступово ці питання почали вирішувати. Але ж необхідна спільна робота і з боку  правоохоронних органів, якої я на жаль зараз не спостерігаю.

Владислав Атрошенко заявив про готовність до більш чіткої координації роботи міської влади з податківцями та правоохоронцями. «Нам усім спільно потрібно засукати рукави і працювати більш ефективно. Давайте координуватися, ініціюйте спільні наради. Зібралися, проаналізували де, які в нас недоліки. Виправили. Прозвітувалися.  Без спільної координованої роботи, результатів не буде», - сказав він.


 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!