Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
5 грудня 2016 р.

Реформується Чернігівський міський центр зайнятості


Фото № 1

Розпочався процес реорганізації Чернігівського міського центру зайнятості шляхом приєднання до Чернігівського обласного центру зайнятості. Про це повідомила заступник директора Чернігівського міського центру зайнятості Світлана Серб.

Реорганізація відбувається відповідно до наказу в.о. Голови Держаної служби зайнятості (Центрального апарату) В. Ярошенка від 18.10.2016 № 176 «Про реорганізацію базових центрів зайнятості Чернігівської області».

В рамках реформування передбачається, що міський центр зайнятості втрачає статус юридичної особи та перетворюється на філію. Відповідно до цього планується зменшення майже на 40% адміністративно-господарського персоналу центру зайнятості. Ці функції будуть передані на обласний рівень, що дозволить суттєво зменшити документообіг. Разом з тим, буде збільшено кількість фахівців, які безпосередньо надають послуги населенню та роботодавцям. Це дозволить покращити якість надання таких послуг.

В той же час, центр зайнятості, не чекаючи відповідних законодавчих змін, вже реформується і покращує свої сервіси. Зокрема, освоює нові сучасні технології, такі як відеорезюме, відеовакансія, онлайн-співбесіда, комунікація через соціальні мережі тощо.

Сьогодні першочерговими клієнтами для служби є роботодавці, які мають можливість скористатися цілою низкою безкоштовних послуг. Перш за все – це допомога у підборі кадрів, їх професійна підготовка. Діє механізм фінансового стимулювання створення нових робочих місць шляхом компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску.

Комплексні перетворення в службі зайнятості робляться для того, аби кожен чернігівець, бажаючий працювати, мав достойну роботу з гідною заробітною платою, а роботодавці були забезпечені кваліфікованими кадрами, які працюють на розвиток міста.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради за інформацією центру зайнятості

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!