Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 жовтня 2016 р.

Владислав Атрошенко від імені української делегації виступив на Конгресі у Раді Європи


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

З 19 жовтня у Стразбурзі проходить 31 сесія Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, в якій у складі української делегації бере участь Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Вже пройшло голосування за нового Президента Конгресу. Їм уперше в історії стала жінка – це Гудрун Мослер-Торнстром. Її повноваження триватимуть наступні два роки.

На другий день міжнародного форуму, 20 жовтня, Владислав Атрошенко від імені української делегації виступив перед його учасниками. Обговорення стосувалось ґендерної рівності.

Він наголосив, що українська делегація підтримує резолюцію щодо ґендерної політики, оскільки рівність прав і можливостей повинні бути гарантованими для всіх. Політика ґендерної рівності крок за кроком дійсно реалізується в Україні, проте в цьому напрямку має бути ще більша робота.

Міський голова також зазначив, що згідно Індексу ґендерної нерівності станом на 2015 рік, Україна посідала 83 місце серед 150 країн. Рівність чоловіків і жінок гарантована Конституцією України. На законодавчому рівні наша країна зробила чимало кроків у цьому питанні.

У 2015 році в Україні прийнято зміни до Закону «Про політичні партії в Україні», суть яких полягає в тому, що в списках політичних партій має бути представлено не менше 30% жінок.

Україною прийнятий Національний план дій щодо впровадження ґендерної рівності. Відповідно до цього Плану, місцеві органи влади повинні вжити програми по впровадженню ґендерної рівності на локальному рівні.

Чернігівська міська рада у своїй діяльності керується Комплексною обласною програмою підтримки сім'ї та забезпечення ґендерної рівності. У міську програму економічного і соціального розвитку на 2016 рік були включені положення про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. У Чернігові щорічно проводиться ґендерний аналіз кадрового складу осіб місцевого самоврядування. Депутатський корпус Чернігівської міської ради налічує 42 депутати, 12 з яких - жінки, а це майже 30%. Це значне зростання в порівнянні з попередніми скликаннями.

У структурних підрозділах міської ради працює 215 жінок і лише 79 чоловіків. Більше 20% керівних посад міської ради займають жінки.

«Ми усвідомлюємо, що ситуація з ґендерною політикою в Україні повинна поліпшуватися, тому будемо продовжувати впровадження зазначених стандартів на території нашої держави, враховуючи Європейський досвід і викладені в доповіді рекомендації», - підкреслив Владислав Атрошенко, завершуючи свій виступ.

  Чернігівський міський голова бере участь у Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!