Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
20 жовтня 2016 р.

У міській раді вручили перші «Муніципальні картки чернігівця»

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

Перші дев’ятеро містян одержали сьогодні у Чернігівській міській раді свої «Муніципальні картки чернігівця». Це перші іменні картки, виготовлені і вручені в рамках реалізації відповідної міської  програми та меморандуму, підписаного з Чернігівським міським головою та «Ощадбанком» у травні.

Наразі картки отримали ті, кому з міського бюджету за рішенням виконкому надана матеріальна допомога (вона надається при скрутному матеріальному становищі, пов’язаному з виключними обставинами, згідно «Положення про надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям Чернігова).

Вручив перші карткизаступник міського голови Олександр Ломако.

-        Вже з наступного засідання виконкому виплати за всіма соціальними програмами, які в місті є і будуть, відбуватимуться виключно через цю картку, - сказав він.

Також він розповів про те, що поки що ця муніципальна картка виконує лише функцію звичайної банківської картки для перерахування соціальної допомоги, але в майбутньому вона наповниться й іншими функціями.

Олександр Ломако:

-        Завдяки цій картці ми вже відходимо від ситуації, коли люди, яким виділена допомога, для її отримання стояли в чергах у бухгалтерії. З картки кошти можна забрати в будь-який час. І це теж один з кроків для запровадження в Чернігові електронних сервісів, які роблять місто більш доступним для людей.

Але в перспективі ми плануємо до цієї картки «прив’язати» електронний квиток на проїзд. Тому що зараз, як ви знаєте, Чернігів працює з двома організаціями – корейською компанією та компанією з Одеси, - які запропонували свої послуги та певні умови для запровадження в Чернігові єдиного електронного квитка. Ми обов’язково будемо його запроваджувати, і муніципальна картка буде виконувати функцію такого квитка для пільговиків. Завдяки цьому місто буде точно знати, скільки який транспорт перевозить пільговиків і яку компенсацію мають отримувати перевізники.

Наступна функція – ми зараз домовляємося з торгівельними мережами міста, які по цим карткам у найближчій перспективі будуть надавати певні знижки. Картка відповідає всім технічним вимогам для цього.



Олена Редчиць, начальник Відділу звернень Чернігівської міської ради:

- Вже з понеділка ми від усіх кандидатів на отримання матеріальної допомоги з міського бюджету прийматимемо звичайний пакет документів плюс їх фото в електронному вигляді. Воно потрібне саме для Муніципальної картки чернігівця, тому що це картка з фотографією. Якщо в людини не буде такого файла, ми будемо сканувати фотографію з її документів.






Прес-служба Чернігівської міської ради






























Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!