Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 квітня 2016 р.

Депутати Чернігівської міської ради схвалили Програму сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки


Фото № 1

Сьогодні, 28 квітня, розпочала свою роботу сьома сесія Чернігівської міської ради 7 скликання. Першим питанням стало затвердження правил, за якими місто в найближчі роки буде взаємодіяти з ОСББ та ЖБК.

Депутати Чернігівської міської ради схвалили Програму сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки.

 (Проект цієї програми оприлюднений на офіційному сайті Чернігівської міської ради в розділі «Публічна інформація» http://chernigiv-rada.gov.ua/project/rada/8548)

 Програмою заплановано понад 25,5 мільйонів гривень на виконання заходів Програми. Переважна частина цих коштів  (23,7 млн) передбачена для проведення капітальних ремонтів житлового фонду ОСББ та ЖБК на умовах співфінансування. Згідно Програми, при проведенні таких ремонтів 80% від загальної вартості робіт буде оплачуватися коштом міського бюджету і 20% - власними та залученими коштами ОСББ (ЖБК). 

Також Програмою передбачено за кошти міського бюджету виготовлення технічної документації будинків. На це за 3 роки може бути витрачено 1,8 млн. грн.

Окрім того, виділяються кошти на інформаційне забезпечення населення міста довідковими матеріалами щодо створення ОСББ. На такі цілі, згідно Програми, може бути витрачено 40 тис. грн цього року і по 10 тис. грн у два наступні роки.

Затверджена сьогодні депутатами Програма передбачає також цілий ряд заходів для підтримки ОСББ, які не вимагають додаткового бюджетного фінансування. Зокрема, це забезпечення проведення процедури реєстрації ОСББ, допомога керівникам об'єднань у проведенні спільного обстеження технічного стану будинку та його основних конструктивних елементів, тощо.

Безпосередньо на сесії депутати включили до Програми також кілька поправок постійних депутатських комісій, про які інформував присутніх начальник управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради Ярослав Куц.

Зокрема,  додатково депутати запропонували:

-         організувати роботу щоденної гарячої телефонної лінії з консультування ОСББ  у Центрі надання адміністративних послуг;

-         розмістити на офіційному сайті міської ради закладки «Створення ОСББ», яка включатиме покрокову інструкцію, зразки документів та гарячу лінію з консультування ОСББ;

-         впровадити щотижневу тематичну телепрограму «Пульс ОСББ» на ТРК «Новий Чернігів».

Програма має на меті допомогу членам міської громади у створенні власних управлінських структур для вирішення проблеми утримання будинків, покращення їх фізичного стану та умов проживання в них. Також програма створює умови для забезпечення інформування населення про переваги об’єднань власників житла в умовах реформування житлово-комунального комплексу. 

 

 

Прес-служба міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!