Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 листопада 2015 р.

Жінкам Чернігівщини урочисто вручено державні нагороди

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Трудові й суспільні здобутки дванадцятьох жінок Чернігівщини урочисто відзначили державними нагородами. На виконання Указу Президента України Петра Порошенка голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч 24 листопада вручив ордени княгині Ольги і нагрудні знаки матерям-героїням.

Орденом княгині Ольги ІІ ступеня за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм нагороджено Ніну Володимирівну Зубок – голову Чернігівського обласного відділення Української спілки в’язнів-жертв нацизму.

За значний особистий внесок у державне будівництво, консолідацію українського суспільства, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, активну громадську діяльність, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм нагороджено орденом княгині Ольги ІІІ ступеня Тетяну Сергіївну Шевченко – монтажницю цеху акціонерного товариства «Чернігівський завод радіоприладів».

Високу державну нагороду отримали й матері Чернігівщини. Указом Президента України про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку присвоєно почесне звання «Мати-героїня»:

Людмилі Миколаївні Горбатюк – матері шістьох дітей, село Іванівка Чернігівського району;

Ганні Іванівні Гринченко – матері сімох дітей, село Дрімайлівка Куликівського району;

Оксані Володимирівні Загладі – матері шістьох дітей, село Стара Рудня Щорського району;

Ганні Анатоліївні Іваницькій – матері шістьох дітей, місто Ічня;

Олені Валентинівні Іллєнко – матері п’ятьох дітей, місто Чернігів;

Наталії Григорівні Кравченко – матері п’ятьох дітей, селище Олишівка Чернігівського району;

Тетяні Володимирівні Куцій – матері сімох дітей, село Дроздовиця Городнянського району;

Анні Іванівні Носаченко – матері п’ятьох дітей, село Лубенець Корюківського району;

Галині Віталіївні Одуло – матері шістьох дітей, село Новоселівка Чернігівського району;

Аллі Григорівні Сухоцькій – матері п’ятьох дітей із села Курилівка Ніжинського району.

Звертаючись із вітальним словом, Валерій Куліч побажав матерям та їхнім родинам здоров’я і добробуту і як батько трьох доньок додав, що, на його переконання, найбільша радість – це бачити, що твої діти в чомусь кращі за тебе самого. «Це надихає на нові звершення, а суспільство стає розвинутішим і добрішим», - зазначив голова облдержадміністрації.

До речі, крім нагрудного знаку й почесного звання «Мати-героїня», жінки отримають разову винагороду та, згідно із Законом України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною», встановлюється пенсія за особливі заслуги у вигляді надбавки розміром 35 – 40 відсотків до пенсії.

 

За інформацією з офіційного сайту облдержадміністрації

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!