Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
1 серпня 2014 р.

Міська рада прийняла звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України


Фото № 1

31 липня на початку пленарного засідання 42-ї сесії Чернігівської міської ради присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих військових на сході України.

Після затвердження порядку денного депутати прийняли звернення Чернігівської міської ради до Президента України Порошенка П.О., Голови Верховної Ради України Турчинова О.В., Прем'єр-міністра України Яценюка А. П. щодо стримування тарифів на житлово-комунальні послуги та спрощення процедури отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

"Від імені громади міста Чернігова просимо зробити все можливе для стримування зростаючих тарифів, зокрема, на централізоване опалення та постачання гарячої води, водопостачання та водовідведення, тарифи не електроенергію, що відпускаються населенню, а також, роздрібні ціни на природний газ, що використовується для потреб населення", - йдеться у зверненні. 

Враховуючи значне підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та тенденцію падіння сукупного доходу українських родин, депутати міської ради "вважають життєво необхідним принципово спростити і прискорити процедуру отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг малозабезпеченими верствами населення, що дозволить захистити людей та знизити соціальну напруженість", - зазначено у документі.

Депутати схвалили звіт заступника міського голови-начальника фінансового управління міської ради Віктора Бистрова про виконання міського бюджету та використання коштів резервного фонду міського бюджету за 1 квартал поточного року, а також, про внесення змін і доповнень до міського бюджету на 2014 рік.

Зокрема, погоджено виділення додаткових коштів:

управлінню охорони здоров'я міської ради - у розмірі 50 тис. грн. для виконання заходів Програми профілактики і лікування артеріальної гіпертензії, попередження смертності та інвалідності населення внаслідок серцево-судинних захворювань у м. Чернігові на період до 2016 року; 400 тис. грн. - пологовому будинку для ремонту труб водопостачання та каналізації;

управлінню освіти міської ради - у сумі 48,9 тис. грн. для капітального ремонту приміщення групи № 1 дошкільного навчального закладу № 23, у сумі 101 тис. грн. – для організації відкриття додаткових груп в дошкільних навчальних закладах №№ 10 і 66;

управлінню ЖКГ міської ради - у сумі 901,5 тис. грн. на будівництво вуличного водопроводу по вул. Кропивницького, у сумі 6,0 млн. грн. як внесок у статутний капітал КП "Чернігівводоканал" на погашення основної суми кредиту Світового банку, у сумі 2,0 млн. грн. – на будівництво напірного каналізаційного трубопроводу на намивній території "Лісковиця" від гідрокар'єру по вул. Ушинського у м. Чернігові та інші.

Крім того, міська рада затвердила внесення змін до ряду міських програм, а саме: до "Програми поліпшення екологічного стану м. Чернігова на 2011-2015 роки", "Програми реконструкції доріг м. Чернігова на 2012-2013 роки", "Програми організації дорожнього руху на автомобільних дорогах, вулицях м. Чернігова на 2008-2014 роки".

Депутати також розглянули низку земельних та інших питань.

 

 

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!