Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 травня 2019 р.

Чернігів опинився у заручниках тих, хто не сплачує за тепло та послуги ЖКГ


Фото № 1

Учергове на ранковій нараді 14 травня у мерії проаналізували стан заборгованості за послуги ЖКГ та тепло, через яку під загрозою початок вже нового опалювального сезону, а у багатьох багатоповерхівках немає гарячої води.

Приміром, на підприємстві КП "Чернігівводоканал" заборгованість зросла з 29 до 30 млн грн, з них 15 млн грн - це така, якій вже більше місяця.  Підприємство почало активно працювати з боржниками: оголошення, смс-інформування, інші способи.  За власними розрахунками "Чернігівводоканал", до 30% боржників мають можливість платити, але з різних причин не сплачують за водопостачання та водовідведення.

"Прошу всіх: і ЗМІ, і всю громаду міста показати тих людей, які не платять. Є такі, які заможно живуть, відпочивають закордоном і у той же час не сплачують за послуги ЖКГ. Таких прикладів по місту багато. Прошу: покажіть цих неплатників, але у законний спосіб. Максимально зробимо так, щоб люди бачили і розуміли, що неплатежі за ЖКГ - це загроза всьому міському комунальному господарству", - сказав Владислав Атрошенко.

Ще одна проблема і про що вже неодноразово протягом останніх 2 тижнів говорив міський голова, це борги теплогенеруючих компаній. Адже це пряма загроза початку нового опалювального сезону. Приміром, якщо АТ "Облтеплокомуненерго" не погасить боргів перед НАК "Нафтогаз", їм не дадуть лімітів на газ і під загрозою вже подача тепла до будинків восени. Таким чином,у заручниках у боржників усе місто.

Міський голова Владислав Атрошенко вже кілька разів закликав містян погасити борги перед теплопостачальними компаніями.

Як поінформував голова правління АТ "Облтеплокомуненерго" Віктор Геращенко, заборгованість компанії за останні 2 тижні зменшилась з 180 до 146 млн грн. Також компанії держава заборгувала ще 17 млн грн за субсидії ще до початку монетизації. Керівник компанії "ТехНова" Олексій Щербина повідомив, що заборгованість населення по цьому підприємству зменшилась з 95 до 71 млн грн, з них 15 млн це поточні нарахування за минулий місяць.

У мерії учергове наголошують: через тих, хто не платить за послуги ЖКГ та тепло, у заручниках опинилось усе місто.


Прес-служба Чернігівської міської ради

 


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!