Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 березня 2019 р.

Про ефективність муніципальної геоінформаційної системи говорили у Чернігові

+7
+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10

Експертна зустріч на тему «Міста України 2030 - модернізуйся або вимирай» відбулася минулого тижня в Чернігівській міській раді. Серед запрошених: депутати та начальники управлінь міської ради, представники КП «Водоканал», КП «АТП-2528», ПАТ «Облтеплокомуненерго», КЕП „Чернігівська ТЕЦ” ТОВ фірми „ТехНова”, КП «Міськсвітло».

Під час заходу провідний експерт Ольга Бабій, депутат Київської обласної ради, керівник групи експертів сфери ЖКГ проекту «Київ Смарт Сіті» представила доповідь, яка підготовлена за підтримки Українського інституту майбутнього та компанії Interproekt. За її словами, нещодавно ця доповідь була презентована у Києві на майданчику, де обговорюють напрацювання кращих світових практик міського управління - Міжнародному саміті мерів. До підготовки цієї доповіді були залучені експерти та дослідники, які професійно займаються вивченням різних аспектів урбанізації. Економічні аналітики, урбаністи, архітектори, соціологи, інженери, представники влади – кожен зробив свій внесок у дослідження проблем і можливостей.

Ольга Бабій зазначила, що під час дослідження для українських міст були визначені 13 викликів. Серед них: демографічна криза, регіональні зміни в економіці, застарілий житловий фонд та зношеність інфраструктури тощо.

Під час зустрічі також говорили про майбутнє українських міст в епоху глобальних технологічних і соціальних викликів. Учасники визначили з чого починається розумне безпечне місто та як має бути і що робити, щоб міста ставали привабливішими для наших дітей і молоді.

Зокрема, для цього необхідно, щоб міста мали муніципальну геоінформаційну систему (ГІС), яка дозволить ефективніше аналізувати та управляти базами даних усіх підприємств міста. Муніципальна ГІС сучасного міста повинна охоплювати практично всі аспекти життєдіяльності міста, починаючи з кадастрового поділу і завершуючи шаром із розташуванням пожежних станцій. А щоб побудувати якісну геоінформаційну систему, спочатку потрібно розробити електронну векторну карту мереж.

Презентація проведена за ініціативи депутата Чернігівської міської ради Віктора Іванченка.

 



До теми: Контролювати стан усіх мереж міста дозволить запровадження електронної карти

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!