Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 березня 2019 р.

У Чернігові тимчасові місця з продажу вуличної їжі та кави будуть єдиного формату

+6
+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9

Усі тимчасові місця з продажу кави та вуличної їжі в Чернігові будуть уніфіковані. А здійснювати таку торгівлю можна буде тільки у спеціальних визначених місцях та виключно в весняно-літній період: з 1 квітня по 31 жовтня. Відповідний новий Порядок користування об’єктами благоустрою у м. Чернігові та Перелік місць розміщення та зовнішнього вигляду тимчасових об’єктів сезонної торгівлі затверджені 12 березня виконавчим комітетом Чернігівської міської ради.

Розробляти вимоги щодо єдиного формату роботи та зовнішнього вигляду таких місць розпочали у 2018 році. До цього часу тимчасові торгові точки мали різний вигляд, чим псували зовнішній вигляд міста, а деякі ще і були встановлені без дозвільних документів.

За словами заступника міського голови Олександра Ломако, новим нормативним документом визначено 42 місця (адреси), де можна буде здійснювати відповідну торгівлю, визначено 9 типів зовнішнього вигляду та формату цих місць (поадресно).

Тип №1. Веловізок з продажу кави та інших напоїв

  


Тип №2-3. Веловізок з продажу морозива або солодкої вати


Тип.4 Веловізок з продажу продуктів швидкого харчування


Тип №5. Пересувний візок з продажу кави та інших напоїв


Тип №6,8. Пересувний візок з продажу морозива або продуктами швидкого харчування


Тип №7. Пересувний візок з продажу солодкою ватою

 

Тип №9. Тимчасовий об’єкт сезонної торгівлі з продажу кави та інших напоїв, продуктами швидкого харчування, морозивом


  

 


 Наприклад, у таких місцях, як сквер ім.Богдана Хмельницького, сквер ім.Попудренка, вул.Серьожнікова, вул.Пухова (парк «Березовий гай») планується розміщення 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 та 8 типу тимчасових об’єктів сезонної торгівлі, тобто невеликих мобільних конструкцій.

 А на вул.Рокоссовського, 35, біля магазину  «Союз», або вул.Незалежності, 32, біля магазину «Велмарт» дозволено розміщення 9 типу тимчасових об’єктів сезонної торгівлі - на базі авто.

Олександр Ломако також зазначив, що новим Положенням передбачено і відкритий аукціон: якщо на якесь конкретне місце претендуватимуть декілька підприємців, переможця визначить відкритий конкурс. Тобто місце віддадуть тому, хто запропонує вищу плату за метр квадратний площі. Мінімальну ціну встановлять на наступному засіданні виконавчого комітету. Відкритий аукціон відбудеться до кінця березня.

- Новим Положенням визначені і критерії для тих, хто буде займатися цією торгівлею, у першу чергу, санітарна книжка, офіційне оформлення працівника, сплата податків, - додав Олександр Ломако.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!