Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 березня 2019 р.

З 18 березня розпочинається прийом заяв на оздоровлення дітей пільгових категорій


Фото № 1

Управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради з 18 березня розпочинає прийом заяв на оздоровлення дітей пільгових категорій.

Заяви будуть прийматися щопонеділка (з 15-00 до 18-00) та щоп’ятниці (з 10-30 до 14-30) (за умови наявності повного пакету документів у 2-х примірниках) за адресою вул.Всіхсвятська, 16 (відділ соціально-профілактичної роботи).

Додаткова інформація:

Інформуємо також, що управління є координатором питань щодо оздоровлення дітей у місті, однак направленням безпосередньо до оздоровчих закладів та організацією оздоровчих послуг також займаються і інші управління міської ради.

До компетенції управління відносяться питання оздоровлення виключно дітей шкільного віку, зазначених у Законі України «Про оздоровлення та відпочинок дітей».

Сьогодні в місті проживають 27477 дітей шкільного віку. Право на пільгове оздоровлення мають понад 16000 дітей.

Відповідно до завдань Кабінету Міністрів України та доручення заступника голови – керівника апарату Чернігівської обласної державної адміністрації № 04-10/6500 від 21.12.2016 року п. 1.4. позачергове право мають діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти загиблих учасників АТО та діти з багатодітних родин учасників АТО. Тобто при прийомі заяв на оздоровлення діти вищезазначених категорій формували окрему чергу, навіть якщо заяви були подані пізніше інших (непершочергових) заявників.

Всього на оздоровлення  у 2018 році до управління було подано 343 заяв. Можливості фінансування управління дали змогу оздоровити відповідно 290 дітей під час літньої оздоровчої кампанії, а саме:

1. ДОТ ім.. Гагаріна (м. Скадовськ, Херсонська область) – І зм. - 5 дітей.

2. ДОЗ «Сонячний берег» (смт. Сергіївка Одеської обл.) – І зм. – 47 дітей, ІІ зм. – 28 дітей, ІІІ зм. – 7 дітей

3. ДТ «Електронік» (с. Сновянка, Чернігівська обл.) – І зм. – 87 дітей

4. ДОЗ «Дивосвіт» (смт. Седнів, Чернігівського району) – І зм. – 25 дітей, ІІ – 16 дітей, ІІІ – 20 дітей.

Також проводилось направлення на оздоровлення до ДМЦ «Артек» (с. Пуща – Озерна, Київської обл.) та «Молода Гвардія» (м. Одеса) (з частковою оплатою). У зазначених таборах було оздоровлено 31 та 24 дитини відповідно.

Таким чином, по лінії управління було направлено на  оздоровлення: 2 дітей, батьки яких загинули в районі АТО,  55 дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування, 41 дитина багатодітних родин, 44 дитини учасників бойових дій, 25 дітей з малозабезпечених сімей, 3 дитини перебувають на д/обліку, 2 дітей-інвалідів, 112 талановитих та обдарованих, 4- переселенці, 2 – відмінники навчання.

УВАГА!!! Відповідно до листа Міністерства соціальної політики України від 28.02.2019 року №353/0/141-19/378 та враховуючи складну епідеміологічну ситуацію в країні, з метою належного забезпечення оздоровчими послугами дітей у 2019 році ОБОВ’ЯЗКОВИМ є проведення щеплень відповідно до віку дитини.

Діти, медичні довідки яких оформлені неналежним чином (в тому числі за відсутністю щеплень) прийматися до оздоровчих таборів не будуть!

Управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради в соціальній мережі Facebook 

Переліки документів, які треба подати.

За інформацією Управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!