Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
1 березня 2019 р.

Міська влада і бізнес: партнерство та соціальна відповідальність


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Протягом року в місті проводилася інформаційно-роз’яснювальна кампанія щодо відповідальної сплати податків до міського бюджету, суті пенсійної реформи, важливості отримання «білих» заробітних плат та інше.

У свою чергу, міська влада у рамках власних повноважень створює умови для відродження бізнесу та інвестиційної привабливості Чернігова. Зокрема, діють: 

  • ставка єдиного податку для фізичних осіб-підприємців ІІ групи зменшена з 20% до 18%;
  • ставка земельного податку для земель промисловості, транспорту та будівництва – 1% від нормативно-грошової оцінки (з у рахуванням пільги 1/3 на поточний рік);
  • граничний розмір пайової участі замовників у розвитку інфраструктури міста для будівель промислового призначення - 0,01%;
  • відшкодовується до 50 тис. грн витрат підприємств – експортерів за участь у виставково-ярмаркових заходах за кордоном;
  • для будівельного бізнесу – прийнято Програму реконструкції зношеного житла, яка пропонує забудовникам мінімальний пайовий внесок для житлової забудови (до 0,001% від загальної кошторисної вартості), компенсацію забудовнику 1000 гривень за кожен квадратний метр.

 На офіційному веб-сайті міської ради функціонує он-лайн сервіс «Гаряча кнопка», де підприємці міста можуть повідомити про випадки бюрократизму у структурних підрозділах міської ради або інших державних органів. Крім того, з метою виявлення проблемних питань бізнесу та оцінки заходів Програми підтримки підприємництва, на офіційному веб-сайті міської ради проводиться опитування щодо розвитку бізнесу в Чернігові.

У рамках Програми підтримки малого та середнього підприємництва у м. Чернігові на 2017-2020 роки проводилась медійна кампанія «Чернігів, купуй рідне!»: соціальна реклама на сіті-лайтах та фм-радіостанціях, телевізійні передачі на місцевому телебаченні «Pro бізнес», «Вільний мікрофон», які популяризують місцевий бізнес його та продукцію. 


Виготовлено шелфтокери для маркування продукції місцевого виробника у торгівельних мережах.

Також за рахунок коштів міського бюджету чернігівським підприємствам надавалося часткове відшкодування витрат за участь у  виставково-ярмаркових заходах. Його в 2018 році отримали 5 підприємств на загальну суму 169,2 тис. грн, які брали участь у виставках: «Галфуд-2018» у м. Дубай (Об’єднані Арабські Емірати), 35-й Міжнародній спеціалізованій виставці взуття, шкіри та хутра «Leather and Shoes» у м. Київ, «Сhinese International Pet Show 2018», м. Гуанчжоу (Китай), «BrauBeviale 2018» у м. Нюрнберг (Німеччина), «Міжнародний промисловий форум «Металообробка, інструмент, пластмаса» у м. Київ.

Для керівників підприємств та фізичних осіб-підприємців проведено три навчальні семінари: 

  • 15-16 травня 2018 року на тему «Фінанси для нефінансистів»;
  • 5 червня 2018 року - «Робота з конфліктами в МСБ. Як вирішувати питання зберігаючи відносини»;
  • 14-15 вересня 2018 року - «Бізнес-планування, основи залучення інвестицій».

З нагоди Дня підприємця 2 вересня 2018 року у Чернігові проходив другий фестиваль «Бізнес - фест». Програма заходу включала консультаційні платформи органів влади для підприємців, музично-розважальні заходи, виставку-ярмарок у Центральному парку культури і відпочинку, святковий парад.

Про це, зокрема, йдеться у звітних даних про виконання Програми економічного і соціального розвитку міста Чернігова за 2018 рік.

Читайте також: Міська влада Чернігова сприяє розвитку підприємництва, але вимагає сплати податків


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!