Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 лютого 2019 р.

Міський голова звернув увагу правоохоронців на незаконне будівництво в центрі Чернігова

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

Під час розгляду земельних питань на засіданні 39 сесії Чернігівської міської ради 7 скликання сьогодні, 25 лютого, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко публічно звернувся до депутатів, присутніх у залі представників громадськості та представників контролюючих і силових структур. Він звернув їх увагу на те, що в Чернігові практично в центрі міста ведеться будівництво без дозвільних документів. Мова йде про корпуси по проспекту Миру, 194, тобто територію, відому в місті як ринок «Шанхай». Частину будівель за цією адресою аналогічно – поза межами правового поля - реконструювали в минулі роки та експлуатують зараз.

Міський голова закликав нарешті притягнути до відповідальності тих, хто ігнорує вимоги закону.

 "Виходить, що у європейській державі без жодних дозвільних документів існує ця територія. У порушення всіх можливих і неможливих правил, без дозволів на початок будівництва, без введення об’єктів в експлуатацію, без виконання правил з протипожежної безпеки та інших, у нас вже не перший і не другий рік існує ринок під назвою «Шанхай». Я звертаюся публічно щодо підтримки мене як міського голови у цьому питанні. До всіх суб’єктів підприємницької діяльності, до всіх партій звертаюся з дуже простою тезою: повинно дотримуватись законодавство. Не може бути такого в обласному центрі, в сучасній країні європейській, щоб існувала така вакханалія поза будь-яким законодавством. І ми вже тривалий час не можемо нічого з цим вдіяти", - наголосив він.

Владислав Атрошенко підкреслив, що відповідальність мають нести вигодонабувачі або власники території, де здійснюється незаконне будівництво. І доручив юридичному відділу міської ради подати офіційні заяви до всіх служб, у повноваженнях яких може бути ця ситуація. А також перевірити питання забезпечення водою та електроенергією будівель, яких по документам просто у природі не існує.

Перед цим депутати ухвалили рішення відмовити ПАТ Чернігівський ремонтно-механічний завод "Жовтневий молот" та ТОВ «Відродження старого міста» в наданні дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення семи земельних ділянок по проспекту Миру, 194 для будівництва і обслуговування будівель громадської забудови з послідуючою передачею в оренду. За офіційним висновком міського Управління архітектури та містобудування, розташування цих об’єктів не відповідає містобудівній документації. Юридично ці ділянки зараз є землями промисловості. Така невідповідність є прямим порушенням ч. 7 ст.118 Земельного кодексу України («Порядок безоплатної приватизації земельних ділянок громадянами»).

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!