Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 лютого 2019 р.

Міський голова звільнятиме керівників комунальних підприємств, які не забезпечуватимуть чистоту та порядок у місті


Фото № 1

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко сьогодні, 12 лютого, на розширеній нараді у міській раді востаннє попередив керівників комунальних підприємств, голів ОСББ та ОЖБК про важливість дотримання правил благоустрою на території, яку вони обслуговують. 

Зокрема, керівники комунальних ЖЕКів будуть звільнені, якщо вони постійно не реагуватимуть на такі зауваження. Щодо голів ОСББ та ОЖБК, то жителям пропонуватимуть замінити їх на зборах, або ж перейти на обслуговування до комунальних ЖЕКів. Це питання обговорювалося під час традиційного фотозвіту начальника КП "Муніципальна варта" Віталія Хрустицького про раніше виявлені та вже усунуті порушення, а також ті, що потребують вирішення.

Міський голова обурився ситуацією та зробив категоричне зауваження начальнику КП «Деснянське» Віктору Пригарі за неприбране сміття, який, в свою чергу, запевнив, що сміття було вивезене вчора. Після завершення наради міський голова доручив КП "Муніципальна варта" перевірити ще раз цей об’єкт.

Багато зауважень щодо недотримання норм благоустрою території також виявилось і до ОСББ та ОЖБК. Зокрема, на деяких об’єктах потрібно покращити інфраструктуру, на деяких дуже слизько або лежить сміття. По окремих об’єктах міський голова дав кілька днів для виправлення ситуації.

Владислав Атрошенко підкреслив: якщо ситуація не буде покращуватися, то потрібно організувати збори громадян з метою перепризначення голів приватних обслуговуючих підприємств.

Там, де є приватний управитель і де постійно надходять скарги від мешканців, я прошу управління житлово-комунального господарства організувати збори людей та обговорити цю ситуацію. Якщо хтось захотів бути приватним управителем – потрібно забезпечувати чистоту і порядок. Якщо не справляєтесь - то збирайте людей, переобирайте голову або повертайте у систему житлово-комунального господарства міста, де буду я нести відповідальність перед людьми. Тоді питання задаватимуться мені. Те, що я бачу зараз, мене, як міського голову, не влаштовує, - підкреслив Владислав Атрошенко.

Міський голова також зазначив: якщо питання стосується поточного ремонту якогось об’єкта, то можна дати час на виправлення. Якщо ж зауваження стосується неприбраного сміття, то тут не буде жодних термінів, незалежно від того, чи це керівник комунального чи приватного підприємства. 

Владислав Атрошенко ще раз звернувся до всіх відповідальних за прибирання з вимогою ретельніше перевіряти свою територію та відповідальніше ставитися до своїх обов’язків.

Фото локацій, де навели лад:



Фото локацій, які виявили працівники КП "Муніципальна варта" цього тижня:





 

* * *

За дорученням міського голови працівники КП "Муніципальна варта" перевірили двори, щодо яких на ранковій нараді прозвучало найбільше критики: по вулиці Полуботка, 74 та 80. За інформацією, яка підтверджена фото, сміття за відповідними адресами були прибране. Як виявилось, більшість – це були залишки меблів та інше сміття, яке викинули сюди із сусідніх гаражів. 




Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!