Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
9 січня 2019 р.

У Чернігові працюють стаціонарні пункти обігріву


Фото № 1

Як і прогнозувалося синоптиками УкрГідрометцентру, внаслідок впливу активного циклону упродовж останніх кількох днів в Україні спостерігається ускладнення погодних умов. Сильні пориви вітру утворили снігові перемети, які тимчасово заблокували пересування транспорту в окремих областях країни.

По Чернігову, за інформацією Чернігівського обласного центру з гідрометеорології, 8 січня зранку температура повітря становила -19,5°.

Зважаючи на значне зниження температури повітря, у місті розпочали працювати стаціонарні пункти обігріву. Усі, кому загрожує переохолодження і хто потребує допомоги, можуть звернутися до пункту та обігрітися. Кожному надаватиметься тимчасовий прихисток, ковдра, гарячий чай та інша допомога відповідно до потреб. У лікарнях черговий лікар буде обов’язково сповіщений про те, що до пункту поступила людина, яка змерзла та потребує медичного огляду.

Візуально визначені місця позначені табличками «Пункт обігріву».

Перелік визначених місць, які працюватимуть цілодобово:  

  • міські лікарні (приймальні відділення): №1 (пр.Миру,44); №2 (вул.1-го Травня,168); №3 (вул.1-го Травня,170); №4 (вул.Текстильників,36);
  • приміщення громадської організації «Чернігівський центр соціальної адаптації бездомних та безпритульних» (вул.Святомиколаївська,33);
  • приміщення комунального лікувально–профілактичного закладу «Чернігівський обласний центр радіаційного захисту та оздоровлення населення» (вул.Шевченка,160). 

Перелік пунктів обігріву, що працюватимуть у робочий час: 

  • територіальний центр соціального обслуговування населення Деснянської районної у місті Чернігові ради (вул.Рокоссовського,18).
  • територіальний центр соціального обслуговування населення Новозаводської районної у місті Чернігові ради (вул.Текстильників,25). 

Крім того, за необхідності підрозділи ДСНС будуть встановлювати додаткові пункти обігріву – намети. Рятувальники також закликають громадян зважати на застереження синоптиків і обмежувати користування автомобільним транспортом під час оголошення штормового попередження. В першу чергу, йдеться про безпеку громадян, які повинні пам’ятати, що краще перечекати негоду вдома, ніж чекати на допомогу у сніговому заметі.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!