Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
4 грудня 2018 р.

Після реформи первинної ланки медицини зарплати лікарів та персоналу зросли


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

З 1 жовтня 2018 року заклади, які надають первинну допомогу, почали фінансуватися за новою моделлю. Завдяки мобілізації спільних зусиль лікарень та працівників задіяних управлінь  Чернігівської міської ради (охорони здоров'я, фінансове, юридичне), вдалося вчасно потрапили в «другу хвилю» підписання договорів з Національною службою охорони здоров'я України (НСЗУ) про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій. 

Завдяки цьому зекономлені кошти медичної субвенції у розмірі 20 млн.грн. направили на виплату заробітної плати працівникам вторинної ланки медичної допомоги. Про це доповів керівник міського управління охорони здоровя Владислав Кухар 4 грудня на щотижневій розширеній міській нараді.

Треба зазначити, що з укладанням договору з НСЗУ про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, помітно збільшилась сума надходжень на утримання первинної ланки. А це вплинуло, насамперед на виплату заробітної плати лікарському та  середньому медичному персоналу первинної ланки.

Аналіз середньої заробітної плати у 2018 році

Середня заробітна плата на одну зайняту штатну посаду

у січні - вересні 2018 р по галузі


Розмір заробітної плати (грн)

Лікарі

5713,56

Медсестри

4250,90



Середня заробітна плата на одну зайняту штатну посаду відділень первинної медичної допомоги (грн) в умовах роботи по договору з НСЗУ

у жовтні

Лікарі

5712,44

9769,54

Медсестри

4392,38

5378,26


Загалом мережа закладів охорони здоров’я Чернігівської міської ради складається з 4-х міських лікарень, пологового будинку, 2 дитячих поліклінік і 2 стоматологічних – для дорослих і дітей. На сьогоднішній день така кількість закладів відповідає існуючим нормативам. Ліжковий фонд налічує 1360 місць.

Забезпеченість лікарями складає 29,6 на 10 тис. населення, середніми медпрацівниками – 65,7.

У міських медичних закладах Чернігова працюють 883 лікарі, 1865 медичних фахівців середньої ланки, 948  молодших медпрацівники та 847 робітників інших спеціальностей.

Усі міські заклади охорони здоров’я вже підключені до електронної системи охорони здоров’я e-Health. За рахунок міського бюджету придбані комп’ютери для первинної ланки медичних (1,7 млн грн). Таким чином до сімейних лікарів та лікарів-терапевтів та лікарів-педіатрів (всього 180 лікарів) тепер можна записуватися он-лайн, без черг. 

Окрім того, Чернігів цього року продовжив оновлювати обладнання у міських лікарнях (18,6 млн грн). І не тільки для надання лікарської та хірургічної допомоги, а й для якісного обстеження та діагностування. Адже саме від цього часто залежить результат лікування.

Так, нове діагностичне обладнання з’явилось: 

  • у Чернігівській міській лікарні №1: офтальмогологічний томограф та відеогастроскоп;
  • у Чернігівській міській лікарні №2 - лапароскопічна стійка для ендоскопічних операцій,
  • у міській лікарні № 3 - ультразвукова система експертного класу;
  • нові рентгенівські діагностичні комплекси з цифрової обробкою зображення – у лікарнях №2 та 3;
  • у пологовому будинку - три апарати для штучного дихання з’явились;
  • у дитячій стоматологічної поліклініці - рентген-апарат та компресор.

Унікальне обладнання з’явилось у міській лікарні №3 – тут діє рентгено-нейрохірургічна операційна зала (кошти проекту «Stop–інсульт): тут можуть діагностувати крововиливи, їх розміри і локалізації. Це дуже допомагає при подальших операціях.

Також відремонтована зала для фізичної реабілітації у міській лікарні №3, тут проводять реабілітацію військовослужбовців, постраждалих під час АТО. У будівлі 3-ї поліклініки та 9-поверховому корпусі міської лікарні №1 встановлено енергоефективні вікна та утеплено стіни.



  Прес-служба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!