Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
5 листопада 2018 р.

Чернігів готується провести термореновацію 18 шкіл та дитсадків за рахунок пільгового кредиту ЄІБ

+8
+5

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11

Сьогодні, 5 листопада, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зустрівся з фахівцями групи управління та підтримки Програми розвитку муніципальної інфраструктури України, серед яких були й представники Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

Як вже повідомлялося раніше, місто Чернігів ще з 2016 року працює над тим, щоби у співпраці з ЄІБ у рамках згаданої загальнонаціональної програми реалізувати проект «Термомодернізація будівель бюджетних закладів Чернігова».

Проект передбачає термомодернізацію 10 шкіл і 8 дитсадків Чернігова  за рахунок пільгового кредиту Європейського інвестиційного банку зі ставкою до 2,5%. Кредит ЄІБ – до 22 років, а окупність термореновації цих будівель, відповідно до проектних розрахунків – до 12 років. Тож місто зацікавлене в тому, щоби цей проект втілити  – особливо з огляду на постійне підвищення ціни на опалення та всі енергоносії.

Проект «Термомодернізація будівель бюджетної сфери Чернігова» спочатку був одним з-поміж 66-и проектів-претендентів на кошти ЄІБ. Після трьох етапів відбору, в жовтні минулого року, він потрапив до остаточного переліку з 22-х проектів з різних міст України, а потім – до 9-и проектів з високим ступенем готовності. Пізніше, в травні 2018 року, отримано позитивне рішення Європейського інвестиційного банку щодо виділення коштів для фінансування. Зараз наше місто очікує погодження від Міністерства фінансів України та виготовляє проектну документацію на майбутні роботи.

Разом з тим, деякі технічні моменти на вимогу експертів Програми ще треба буде доопрацьовувати й коригувати. Також досі не відомо остаточно, коли саме надійдуть кошти. Цим питанням і була присвячена сьогоднішня зустріч у Чернігівській міській раді.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко запевнив  гостей, що Чернігів не змінив своїх намірів щодо участі в Програмі. Більше того, наше місто зацікавлене зробити термореновацію якнайшвидше – адже до переліку об’єктів проекту увійшли будівлі з найбільшими втрати тепла.

 Після зустрічі гості відвідали дві чернігівських школи, у яких проводиться термореновація - колегіум №11 та ЗНЗ №19. У колегіумі №11 фахівці Управління економічного розвитку міста показали вже повністю реалізований проект по термомодернізації. На наступному об’єкті озвучено, які роботи планують виконати.


Прес-служба Чернігівської міської ради

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!