Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 жовтня 2018 р.

Наводьте лад із паркуванням на центральних вулицях міста!


Фото № 1

Таке доручення міський голова Владислав Атрошенко дав відповідним службам на ранковій нараді 2 жовтня.

"Потрібна оптимальна модель для упорядкування паркування у місті. Чи ми йдемо до повної автоматизації, або залишаємо паркувальників. Потрібно подивитись, у тому числі, і досвід інших міст", - наголосив міський голова.

Тим більше, що минулого тижня набули чинності нові вимоги щодо паркування у населених пунктах.

"Також необхідно підсилити контролюючі функції, у тому числі, з боку "Муніципальної варти". А ще краще застосувати перехресний контроль, коли паркувальників контролюватиме інша служба. Це, очевидно, зменшить корупційну складову", - вважає Владислав Атрошенко.

Міський голова звернув увагу також на непоодинокі випадки, коли деякі чернігівці роками паркують свої авто на одному й тому ж місці, заважаючи руху інших транспортних засобів. Особливо це стосується центральної частини міста, де є вузькі вулиці. Іноді це не є прямим порушенням правил дорожнього руху, але ж всім зрозуміло, що таким чином створюються проблеми і небезпека для інших водіїв.

Окрема тема: вивчити напрями руху в центральній частині міста і подивитися спільно з поліцією, де можна внести зміни для зручності пересування авто.

У міській раді також вивчають нове законодавство, що вступило у силу минулого тижня. Зокрема, щодо варіантів запровадження посад інспекторів з паркування.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!