Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 вересня 2018 р.

Енергоменеджери з лікарень отримали практичні знання від фахівців GIZ

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

Навчальний тренінг для енергоменеджерів лікарень Чернігова сьогодні, 28 вересня, відбувся в адміністративній будівлі Міської лікарні №1. Навчання проходить у рамках реалізації проекту «Партнерство модернізації: енергоефективність у лікарнях».

Консультанти проекту GIZ Дмитро Марусич та Андрій Удовик розповіли як правильно використовувати в роботі вимірювальне обладнання з набору «Energy Efficiency First Aid Kit». 

Енергоменеджерам показали і навчили як користувать термогігрометром, лазерною рулеткою, люксометром та пірометром. Згадані прилади застосовуються для вимірювання мікроклімату в приміщеннях: вологість, температура, рівень освітлення та ін.. А отримані дані використовуються для оперативної оцінки енерговитрат конкретної будівлі.

Нагадаємо, що для реалізації заходів з енергозбереження в Чернігові цього року проведено енергоаудити всіх лікарень.  

Також у Чернігові аби стимулювати запровадження енергозберігаючих заходів у житловому господарстві Чернігова рішеннями міської ради від 28.04.2016 №7/VII-1 та від 18.01.1016 №4 затверджені спеціальні міські програми.

Так, бюджет Програми сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки складає 25,6 млн грн. Механізм реалізації – виділення коштів міського бюджету на проведення капітального ремонту житлового фонду ОСББ та ЖБК: власники квартир сплачують 30% вартості робіт, а міський бюджет - 70%, але не більше 15 тис. грн на одну квартиру.

На реалізацію Програми відшкодування кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження у житловому фонді м. Чернігова на 2016-2019 роки передбачено 20 млн грн. Механізм реалізації – відшкодування з міського бюджету частини суми за кредитами, одержаними ОСББ, ЖБК на реалізацію енергозберігаючих заходів: бюджет компенсує 40% тіла кредиту, але не більше 14 тис. грн на 1 квартиру.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!