Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 вересня 2018 р.

Міська рада організувала для представників ОСББ семінар про запровадження енергоефективних заходів

+9
+6

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12

Семінар «Впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках» для представників ОСББ міста Чернігова зорганізували сьогодні, 25 вересня, у конференц-залі «Світогляд».

Спікери заходу - фахівці Управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради, а також запрошені експерти. Окрім того, присутні змогли почути про практичний досвід: голова чернігівського ОСББ «Власник 24» Юліан Комков розповів про те, як його будинок запровадив енергоефективні заходи за підтримки міської програми і що це дало мешканцям.

Як відомо, сьогодні діє державна програма з енергоефективності. До того ж, на запровадження в багатоквартирному будинку комплексу енергоефективних заходів – встановлення індивідуального теплопункту, вузлів обліку, утеплення будинку – можна отримати грошову допомогу і з міського бюджету.

Щоби стимулювати запровадження енергозберігаючих заходів у житловому господарстві Чернігова рішеннями міської ради від 28.04.2016 №7/VII-1 та від 18.01.1016 №4 затверджені спеціальні міські програми.

1. Програма сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки. Бюджет програми – 25,6 млн грн. Механізм реалізації – виділення коштів міського бюджету на проведення капітального ремонту житлового фонду ОСББ та ЖБК: власники квартир сплачують 30% вартості робіт, а міський бюджет - 70%, але не більше 15 тис. грн на одну квартиру.

2. Програма відшкодування кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження у житловому фонді м. Чернігова на 2016-2019 роки. Бюджет програми – 20 млн грн. Механізм реалізації – відшкодування з міського бюджету частини суми за кредитами, одержаними ОСББ, ЖБК на реалізацію енергозберігаючих заходів: бюджет компенсує 40% тіла кредиту, але не більше 14 тис. грн на 1 квартиру.

Також фахівці розповіли, зокрема, про специфіку реалізації енергоефективних проектів для ОСББ (експерт з енергоефективності Віталій Шаповаленко), про законодавче регулювання цієї сфери (експерт з енергоефективності Офісу підтримки та впровадження реформ Мінрегіону Валентина Гуч), про державну програму «теплих кредитів» (начальник відділу ММС Чернігівського ОУ АТ Ощадбанк Сергій Мозолєв).


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!