Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
9 серпня 2018 р.

У найближчі роки місто розвиватиме електричний пасажирський транспорт


Фото № 1

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 9 серпня погодив Програму розвитку електричного транспорту міста на 2018-2022 роки.  Її розгляне найближча сесія міської ради.

Як відомо, 82 чернігівських тролейбуси вже відпрацювали нормативний строк експлуатації. Тільки 22 тролейбуси пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю. Існуюча контактна мережа зношена на 75%, кабельна – на 100%. Це все спричиняє додаткове споживання енергоресурсів, негативно впливає на якість обслуговування і безпеку руху.

Тож програма передбачає придбання нових тролейбусів, електроавтобусів, ремонт контактної мережі та інше. Аргументи на користь вибору електротранспорту очевидні: екологічність та економічність.

Загальний бюджет програми: 697,7 млн грн, з них 260 млн - з міського бюджету. Таких коштів місто не має, тож програма наразі є стратегічним документом щодо напряму розвитку міського пасажирського транспорту.

Довідково. 

Транспортне обслуговування населення міста здійснюють комунальні та приватні підприємства. Мережа маршрутів міського пасажирського транспорту на даний час досить розгалужена та налічує 37 автобусних і 10 тролейбусних маршрутів.  

Комунальне підприємство «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міської ради забезпечує 62% внутрішньоміських пасажироперевезень. Міський електричний транспорт має високі показники екологічності, провізної спроможності та безпеки руху. На підприємства 105 тролейбусів, з них пасажирських - 100, спеціальних - 5. 


Прес-служба Чернігівської міської ради  

 

 

 

 

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!