Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
10 липня 2018 р.

Чернігівський міський голова висловив свою позицію щодо звернення перевізників


Фото № 1

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко сьогодні, 10 липня, на міській розширеній нараді зазначив, що вартість проїзду у автобусах міського громадського транспорту не може бути більшою, ніж 5 гривень. Про це мова йшла після того, як начальник управління економічного розвитку міста міської ради Людмила Максименко повідомила про звернення від перевізників міста, у якому надані нові розрахунки тарифів на здійснення пасажироперевезення у міському громадському транспорті.

Зокрема, Людмила Максименко зазначила, що управлінням розрахунки перевірені й наразі необхідно провести засідання робочої групи. Проте, за її словами, ці розрахунки - в розмірі від 7 до 9,80 грн за одну поїздку – мають недоліки й нефахові. Є ряд зауважень управління до витратної частини формування тарифу. А найголовніше зауваження, від чого напряму залежить вартість разової поїздки - до обсягів перевезень, що закладені перевізниками в розрахунках. Наразі існують єдині підтверджуючі цифри обстежень пасажиропотоків, що робилися управлінням транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради станом на травень 2017 року.

«Якщо місто буде враховувати такі обсяги у вже існуючі нормативні розрахунки, то матимемо 6 гривень за одну поїздку», - прокоментувала начальник управління економічного розвитку міста міської ради.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зауважив, що треба порівнювати й з іншими містами України, які мають таку ж чисельність населення, як у Чернігові. За інформацією управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради основна цифра, яка застосовується по іншим містам – 5 гривень.

- Цифра у 5 гривень -  це той максимум, який ще треба детально вивчати, а також спілкуватися з перевізниками, щоб дізнатися про те, що виконано згідно з укладеними домовленостями. Наразі є непоодинокі випадки, коли автобуси та водії знімаються з міських маршрутів та переставляються на міжміські більш вигідні маршрути. Також є зауваження й до уніформи водіїв. За будь-яких обставин перевізники, навіть дивлячи на їх розрахунки, не отримають більшу цифру, ніж 5 гривень, - зазначив Владислав Атрошенко.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!