Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 червня 2018 р.

Відкриття пляжного сезону - 16 червня на міському пляжі «Золотий берег» (Доповнено)

+6
+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9

У Чернігові готуються до пляжного сезону 2018 року. Офіційне його відкриття заплановане на 16 червня об 11 годині на міському пляжі «Золотий берег».

Питання щодо виконання всіх основних робіт з підготовки міського пляжу обговорювалося сьогодні, 12 червня, на розширеній нараді Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради, а також підрядних організацій, які виконують ремонтні роботи у місті.

За словами керівників комунальних підприємств, які відповідальні за підготовку до пляжного сезону, на території пляжу вже відремонтовані комунікації та інша інфраструктура, яка була пошкоджена паводком. А саме, фахівці помпами відкачали воду зі спортивних майданчиків, вивезли сміття та повалені дерева.

Як зазначив начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Ярослав Куц, всі основні роботи до відкриття сезону, а саме до 14 червня будуть завершені. Протягом наступних двох днів будуть облаштовані тротуар та велодоріжка, які ведуть безпосередньо на пляж, та круглий квітковий газон. Завершать також встановлення паркану.

На даний час вирішується питання завезення кварцового піску для підсипки вздовж берегової лінії. Спочатку його завозитимуть великовантажними машинами на КП «АТП-2528» і там перевантажуватимуть на іншу техніку, якою можна заїхати на територію пляжу. Загалом на «Золотий берег» буде завезено 800 т кварцового піску.

Пісок для підсипки на спортивних майданчиках вже завезений минулого тижня.

Крім того, на території пляжу буде встановлений парковочний касовий апарат, камери відеоспостереження та медичний пункт, будуть визначені місця для паління. Також встановлять вказівники для людей з особливими потребами та забезпечать їх підвезення електрокаром на територію пляжу.

Міський голова наголосив на тому, що всі терміни виконання робіт повинні бути узгоджені та враховані всіма комунальними підприємствами, які суміжно виконують роботи. Крім того, він зазначив, що необхідно забезпечити встановлення дорожніх знаків, які забороняють паркуватися автомобілям вздовж зеленої зони, та за можливості залучити патрульну поліцію, яка контролюватиме ситуацію.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Григорій Годун зазначив, що рятувальні бригади в повній готовності до купального сезону. На міському пляжі працюватиме пост у складі чотирьох рятувальників, два з них, безпосередньо - на воді.


***

Станом на 16 годину поточного дня працівники комунального підприємства "АТП-2528" уже почали завозити кварцовий пісок на міський пляж "Золотий берег".

 Спочатку пісок завозиться великовантажними машинами на комунальне підприємство. Там його перевантажують на самоскиди, які можуть заїхати на територію пляжу.

Загалом на пляж передбачається завезти 800 тонн кварцового піску.



Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет ТРА "Новий Чернігів" та КП "АТП-2528"


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!