Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
22 травня 2018 р.

Владислав Атрошенко: всі зобов’язання, озвучені під час зустрічей з містянами, мають бути виконані вчасно


Фото № 1

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вкотре нагадав керівникам структурних підрозділів про їх особисту відповідальність за виконання зобов’язань, узятих під час зустрічей з мешканцями міста. Про це йшла мова сьогодні, 22 травня, на розширеній нараді у міській раді.

            Владислав Атрошенко: 

 - Якщо ми спільно обіцяємо щось зробити і ви бачите, що ми це не зможемо через якісь причини, ви одразу про це кажіть. Але, якщо ви вже взяли на себе відповідальність і є терміни виконання, то маєте чітко усвідомити свою особисту відповідальність за порушення цих домовленостей.  

 Міський голова торкнувся питання щодо виконання його доручень за результатами першої зустрічі з жителями вулиць Рокоссовського та Освіти, яка проходила місяць тому (18 квітня).  

Серед  них -  про скаргу жителів щодо вартості проїзду на маршруті № 46, який здійснює перевезення пасажирів за межами Чернігова. Міський голова висловив свою думку, що встановлення вартості проїзду навіть поза містом не може бути зовсім безконтрольним, все-таки мають бути граничні розміри. Він дав доручення знайти механізми контролю тарифів на перевезення у законодавчому полі.

Стосовно роботи маршруту №47 у напрямку дач Якубівка, Мажугівка питання відпрацьовано. Щодо відновлення роботи маршруту №36 або інших варіантів перевезень до дачного масиву "Жавинка", за інформацією управління транспорту та зв’язку, на 25 червня оголошений конкурс із визначення перевізника за цим маршрутом.

Також виконані ряд інших завдань -  заміна внутрішньобудинкових мереж по вул. Рокоссовського, 29; встановлення загальнобудинкового лічильника газу по вул. Шевченка, 106 та інші. Крім того, на нараді було повідомлено, що шахта у дворі по вул. Мазепи,51 вже закрита бетонною плитою й не становить небезпеки. Це питання було порушено жителями на зустрічі з міським головою 16 травня.  

Серед інших питань міський голова торкнувся й такого, як виховання культури чернігівців щодо вигулу собак і досвіду в цьому інших міст та країн. На його переконання, місто має знайти бюджетні кошти та започаткувати механізм прибирання власниками собак за своїми домашніми тваринами під час вигулу в скверах та парках, як це роблять у інших країнах. 

Міський голова звернувся також до міської поліції з проханням більш ретельно відпрацьовувати встановлені під час зустрічей з городянами факти незаконного продажу горілчаних напоїв, про які не може не знати дільничний, адже знають усі мешканці будинку. А також - скарги на порушення спокою громадян біля кафе у нічний час, вживання наркотичних засобів, існування підпільних казино та інші.

 - Треба реагувати на такі речі, адже це важливий показник авторитету поліції в очах людей, - сказав він. 

 Владислав Атрошенко й надалі проводитиме зустрічі з громадянами за місцем проживання в мікрорайонах міста. Він вкотре зазначив, що надаватиме їм перевагу перед «кабінетною» формою особистого прийому. Адже на ці індивідуальні прийоми приходять переважно одні й ті самі люди. Вони часто просять вирішити питання, які не є в компетенції міської влади, проте на це витрачається багато робочого часу.

 - Під час зустрічей у різних мікрорайонах міста спілкуєшся з людьми, чітко бачиш питання й проблеми. Крім того, там присутні керівники, відповідальні за різні напрямки роботи. Такі зустрічі є більш дієвими для розуміння загальної ситуації в місті та термінового вирішення найбільш гострих проблем, - зазначив міський голова.

 Крім того, після опрацювання питань, піднятих на зустрічах з городянами, кожному заявнику буде надана письмова відповідь про їх виконання.

 

 Прес-служба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!