Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 квітня 2018 р.

З 15 квітня розпочався прийом проектів Громадського бюджету м. Чернігова на 2019 рік


Фото № 1

З 15 квітня розпочався прийом проектів в рамках Програми реалізації громадського бюджету (Бюджету участі) на 2019 рік. Бюджет участі надає можливість жителям міста Чернігова вирішити важливі, на їх переконання, проблеми свого двору, вулиці, мікрорайону або навіть міста.

Громадський бюджет втілюється в нашому місті четвертий рік поспіль і має на меті залучення чернігівців до розподілу частини коштів міського бюджету.

Положенням про Громадський бюджет визначено, що на реалізацію пропозицій (проектів) чернігівців, поданих на наступний рік, передбачається 1% власних надходжень міського бюджету м. Чернігова попереднього року. Загальний обсяг коштів, що розподілятимуться на втілення проектів Бюджету участі, які обиратимуть при голосуванні цього року – 14,3 млн грн.

Як і раніше, прийом проектних пропозицій від жителів міста здійснюватиметься відділом звернень громадян міської ради. Але цього року спочатку подання проектів обов’язково треба робити і в електронному вигляді шляхом заповнення електронної заявки в системі «Громадський проект».

Після успішної реєстрації та внесення необхідної інформації про проект його друкований варіант потрібно надати до відділу звернень громадян міської ради за адресою: вул. Шевченка, 9, з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00. Перерва з 13.00 до 14.00. Телефон для додаткових консультацій (04622) 4-00-45.

Знайти та поспілкуватися з однодумцями, дізнатися про вже реалізовані у нашому місті проекти можна у спільноті соціальної мережі Facebook.

Прийом проектів здійснюватиметься до 31 травня поточного року включно. Після цього пропозиції громадян перевірятимуться фахівцями профільних структурних підрозділів міськради (на реалістичність, можливість реалізувати проект впродовж року). Потім вони будуть направлені на загальноміське голосування, яке проводитиметься восени.

Цьогорічним головним нововведенням є те, що голосування за запропоновані проекти буде тільки електронним. Минулого року цим способом скористалися 70% з тих, хто проголосував. Крім того, тепер кожному дозволено голосувати сумарно за 6 проектів: за 3 малих і 3 великих.

 

Довідково.

У 2015 році Чернігів став першим містом в Україні у впровадженні Громадського бюджету. Тоді проект реалізувався у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії, співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD). До реалізації цього проекту в Україні разом з Черніговом готувалися також Черкаси і Полтава.

Зі звітом про проекти Громадського бюджету, які реалізовані у 2017 році, можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Чернігівської міської ради у розділі «Бюджет участі».  

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!