Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 квітня 2018 р.

У Чернігові розпочався поточний ремонт доріг

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

У місті Чернігові налічується 2,7 млн квадратних метрів твердого покриття. Це без врахування прибудинкових територій та приватного сектору. Відремонтовано менше 10% цього покриття.

Більшість доріг не ремонтувалися по 30 років, тому не дивно, що майже всі вони посипалися.

Зараз не стоїть питання робити капітальний ремонт, поточний ремонт чи реконструкцію, зараз стоїть питання, як чернігівські дороги врятувати, як зберегти їх в щонайбільшій кількості. Про це розповів начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Ярослав Куц.

Роботи на дорогах цього року довелося розпочати 10 квітня, що майже на місяць пізніше, ніж в минулому. Ранньому ремонту не сприяли погодні умови – було надто холодно і ще наприкінці березня в Чернігові лежав сніг. Відповідно, асфальтні заводи також не працювали.

Варто розуміти, що кількість бюджетних коштів обмежена і, виходячи зі співвідношення ціна-якість, було прийнято рішення про необхідність укладення одного суцільного верхнього шару асфальту на максимальній протяжності доріг у місті.

Суцільний шар асфальтобетону (ці роботи відносяться до середнього поточного ремонту) зараз укладається на вулиці Шевченка на ділянці від технологічного університету до виїзду з міста. Нагадаємо, у минулі роки дорожнє покриття по вул. Шевченка капітально відремонтовано на ділянці від площі до Політехнічного університету.

У планах – схожим чином відремонтувати вул. Толстого, вул. Дніпровську, ділянку просп. Миру від перехрестя з вул. Льотною до перехрестя з вул. Михайлевича, вул. 1 Травня, вул. Молодшого.

На тих вулицях, які не підпадають під середній поточний ремонт, робитиметься ямковий ремонт і, як і в минулому році, ремонт струменевим методом.

Загалом завдяки поточному ремонту планується відновити більше 200 тис. м2 твердого покриття доріг, витративши з міського бюджету на ці роботи більше 100 млн грн.

У цьому році також буде завершений капітальний ремонт вулиць, що був розпочатий у минулому році:

-        на вул. Рокоссовського відремонтують другу смугу руху та тротуар з обох боків;

-        на вул. Шевченка, вул. Гетьмана Полуботка та вул. Пушкіна – відремонтують тротуар

-        на ділянці вул. Гетьмана Полуботка біля Білого мосту та на вул. Берегова вкладуть верхній шар асфальту

-        на вул. І. Мазепи біля Міського Палацу культури та по просп. Миру на ділянці від вул. М. Небаби до вул. О. Білевич також будуть відремонтовані тротуари.

Крім того, у поточному році передбачається розпочати капремонт в`їзду до Чернігова з боку Києва – на ділянці від вул. Лісковицької до Катерининської церкви.

Загалом, завдяки такій тактиці проведення ремонтних робіт на дорогах міста, вдасться зберегти від руйнації велику кількість шляхів Чернігова.

 

За повідомленням управління житлово-комунального господарства міської ради

Відеосюжет ТРА "Новий Чернігів"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!