Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 березня 2018 р.

Сьогодні в Чернігові перебувають представники Національної ради з питань телебачення і радіомовлення


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Сьогодні в Чернігові з робочим візитом перебувають представники Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення. А саме – Голова Національної ради Юрій Артеменко, заступник Голови Національної ради Уляна Фещук, члени Національної ради Валентин Коваль і Сергій Костинський.

На початку дня відбулася їх зустріч з керівниками теле- і радіо- компаній регіону, місцевого представництва концерну РРТ та офіційними особами з місцевої влади, які відповідають за інформаційний простір.

Мова на цій зустрічі йшла про специфіку використання теле- й радіоефіру в нашій прикордонній області та подальший розвиток місцевого мовлення як у масштабах усієї держави, так і на Чернігівщині.

На зустрічі прозвучало багато цікавої інформації – зокрема, про технічні деталі  переходу українського телебачення в цифровий формат, про те, як планують знайти і навіть створити додаткові вільні частоти для українських радіо мовників. Усе це ми розповімо в окремому матеріалі, який зараз готується.

Наприкінці гості вручили почесні грамоти Національної ради. Серед шести нагороджених –   і ТОВ «Основа-ТВ» (м. Чернігів). Також з підприємств галузі відзначені колективи КП «Коропське районне радіомовлення» та ДКП «Телерадіокомпанія «Ніжинське телебачення».

У рамках цього візиту на Чернігівщину сьогодні в ОДА також відбуваються прес-брифінг членів Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення та круглий стіл на тему: «Розвиток радіомовлення – важлива складова розвитку громад». Після цього гості візьмуть участь у цілій низці прямих ефірів та записів у студіях місцевих телеканалів і радіостанцій.


Про те, скільки теле- і радіокомпаній зараз працюють саме в місті Чернігові, прес-службі міської ради розповіла представник Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в Чернігівській області Ірина Сенченко:

         -   У Чернігові, якщо рахувати саме телемовників, то присутні такі:

·        Чернігівська філія НСТУ «Сівер-центр» (суспільний мовник),

·        Комунальне підприємство ТРК «Новий Чернігів» - яка, до речі, саме в цьому році отримала ліцензію і на цифрове мовлення. То зараз «Новий Чернігів» здійснює мовлення в аналоговому форматі – вони ділять частоту з суспільним мовником, а з цього року вони будуть мовити по Чернігову ще і в цифрі.

·        Також у місті є телемовник у кабельній мережі – телекомпанія «Дитинець» - який теж з цього року отримав ліцензію на мовлення в цифровому форматі.

Це те, що стосується телебачення. Якщо говорити про радіомовників, то в нас не тільки по території обласного центру, а взагалі в Чернігівській області присутні – якщо не рахувати загальнонаціональних, а тільки регіональні та місцеві – 11 радіомовників. Саме в Чернігові є 4 радіомовники, які зареєстровані в Києві, однак здійснюють мовлення в нас у Чернігові. Також Чернігівське суспільне мовить в радіоефірі. У сегменті проводового радіо продовжує працювати лише 1 мовник – це національна суспільна радіокомпанія, - уточнила представник Національної ради.


З даними про інформаційний простір усієї Чернігівщини можна ознайомитися за цим посиланням.

 

 Докладніше про зустріч - у відеосюжеті телеканалу "Новий Чернігів":



Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!