Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
22 березня 2018 р.

У Міському Палаці культури відбудеться свято національних меншин "Новруз Байрам"

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

Сьогодні, 22 березня, у Чернігові в Міському Палаці культури вперше у нашому місті відбудеться свято оновлення та початку нового життя "Новруз Байрам". Перед його проведенням організатори розповіли про символи, традиції та звичаї цього свята.

У зустрічі взяли участь Голова Об'єднаного Конгресу Азербайджанців України Ровшан Тагієв, Голова Об'єднаного Конгресу Азербайджанців України в Чернігівській області Іскандер Велієв, Народний артист України, Голова Азербайджанського культурного центру імені Мусліма Магомаєва, Посол Миру Гурбан Аббасов, телеведуча Нового Каналу, співачка Наталія Кудряшова та начальник управління культури та туризму міської ради Олександр Шевчук.

Організатори святкового заходу повідомили, що «Новруз Байрам» у перекладі означає «новий день». Це свято весни і настання Нового року за сонячним літочисленням у іранських і тюркських народів, який збігається з днем весняного рівнодення, яке щорічно припадає на 20-21 березня. Воно символізує оновлення, народження природи і нового життя, духовного і фізичного очищення, а одним з головних символів Новруза вважаються пророслі паростки пшениці обв'язані червоною стрічкою. Вазочками з паростками прикрашаються будинки, сади та святкові столи.

Дев’ять років тому ЮНЕСКО включила це свято до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства. З цього моменту воно називається «Міжнародний день Новруз». Відзначають це традиційне свято на територіях сучасного Ірану, Середньої і Малої Азії, Кавказу і Казахстану. Головною ідеєю його проведення у нашому місті є об'єднання людей різних національностей.

Цього вечора на сцені Міського Палацу культури виступатимуть Народний ансамбль "Азербайджан", Народний артист України Гурбан Аббасов, відома телеведуча Нового каналу Наталія Кудряшова, учасник програми "Голос діти" Гідаят Сеїдов, творчі колективи різних національностей, що проживають у Чернігові, а також місцеві творчі колективи.

 Початок свята о 18 годині. Вхід вільний.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!