Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 березня 2018 р.

Обережно, бурульки!

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

Хоч на дворі поки мороз, але у сонячні дні на дахах будинків починають формуватися бурульки.

Управління ЖКГ м Чернігова нагадує, що всі підприємці, власники магазинів, офісів та інших установ, відповідно до Правил благоустрою міста Чернігова, зобов`язані прибирати дахи від бурульок, прилеглу до установ територію – від снігу та льоду. Дахи житлових багатоквартирних будинків від бурульок звільняють організації, що обслуговують житловий фонд (ОСББ, ОЖБК, ЖЕК`и і тд.)

За дотриманням Правил благоустрою та вчасним звільненням покрівель будівель від бурульок слідкує відділ екологічної безпеки міста при комунальному підприємстві «Муніципальна варта». Його працівники здійснюють огляд будинків і, у випадку фіксації загрозливих ситуацій, адресують власникам або керівникам цих установ приписи про необхідність проведення робіт по ліквідації бурульок. У випадку ж відсутності реакції на попередження є ризик отримати штраф.

Просимо чернігівців бути уважними та намагатися обходити небезпечні ділянки під будинками – наледь та сніг прибирають, але вони можуть з`являтися знову.

Якщо на даху будинку над пішохідною частиною Ви помітили бурульки, що несуть потенційну небезпеку перехожим, а ділянки під ними не огороджені червоними стрічками, то повідомляйте про подібні випадки до міського колл-центру. Звернутися можна за безкоштовним телефоном 0(800)-50-93-50 чи залишити письмове повідомлення в Особистому кабінеті на сайті http://chmkc.com.ua/ або ж через мобільний додаток «Call-центр CityOn. Чернігів» (його також можна завантажити на сайті). До речі, через сайт та мобільний додаток є можливість передавати фото та відео.

Повідомлення від містян оператори колл-центру адресують до ЖЕКів чи Муніципальної варти, а потім обов`язково повідомляють заявнику про факт виконання робіт.

Наразі усі комунальні підприємства, що обслуговують житлові будинки, задіяні в розчищенні покрівель від бурульок.

На фото: процес зчищання бурульок та навислого снігу на дахах будинків, що виходять безпосередньо на пішохідну частину по вул. Кирпоноса. Роботи проводять працівники КП «Новозаводське».




До речі, бурульки вздовж вул. Серьожнікова КП "Деснянське" прибрало ще напередодні - фото додаємо.


За інформацією Управління житлово-комунального господарства міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!