Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
20 лютого 2018 р.

Владислав Атрошенко: Найкраща пам'ять про загиблих патріотів України - це втілити їх мету


Фото № 1
Фото № 2

-        Чотири роки тому люди, прагнучи змін у країні й наближення її до Європи, прагнучи кращого майбутнього для своїх дітей, сімей і для України, вийшли з акціями протесту. Протесту проти дії влади, яка фактично розвернула зовнішній вектор України за одну добу на 180 градусів. Люди вийшли з протестом проти влади і хід подальших подій ви бачили самі. Багато простих людей загинуло. Ще раз підкреслю - люди загинули в прагненні кращого майбутнього для нашої Батьківщини. Сьогодні десятки чернігівців не повернулися з війни на сході України, яка стала продовженням прагнення Росії не відпускати Україну зі свого політичного впливу.  Боронячи суверенність, незалежність і право на самовизначення нашої країни.

Я пропоную вставанням вшанувати пам'ять загиблих. – Так,  з хвилини мовчання в пам’ять загиблих патріотів України, почалася 20 лютого 2018 року в Чернігівській міській раді традиційна щотижнева нарада. 


Далі Чернігівський міський голова говорив про ставлення до тих подій в реаліях сьогоднішнього дня.

Владислав Атрошенко:

-        Ми сьогодні є надзвичайно відповідальними за ті життя людей, які були віддані за наше краще майбутнє. Відповідальні всі. Представники влади, представники суспільства і я сьогодні, як міський голова, кажу, що і Чернігівська громада відповідальна за це.

Моя єдина мрія як міського голови, якщо узагальнено її озвучити - щоби наша громада навчилася ставити колективні інтереси вище за якісь локальні вузьконаправлені. Щоби наше мислення було колективним і відповідальним за громаду. Це якщо сказати коротко.

Я мірю про те, щоби ми всі пишалися тим, як потужно розвивається Чернігів. Для цього починати можна з малого. Потрібно максимально - по можливості, де ми можемо - підтримувати свого виробника, потрібно там де є можливість, біля себе - прибирати, не ламати, не бити, не малювати, не розбивати вітрини, вивіски в підземних переходах, лампочки чи плафони на ліхтарях.  

Для цього необхідно усвідомити, що потрібно платити податки. Якщо не заплатив податки  - всі слова про патріотизм, одягання вишиванки, спів гімнів втрачають будь-який сенс на місцевому рівні. Не може бути так, щоб це існувало окремо: там гинули люди, а тут ми клали праву руку на серце і співали гімни, але не сплачували податки. Такого не може бути в сукупності.

Потрібне розуміння і готовність все-таки не вимагати щось своє. Зараз усі все нібито розуміють, але насправді все одно хочуть, щоб щось було зроблено їхнє, а решта не цікавить по суті. У сукупності це призводить до нівелювання будь-яких можливостей розвитку Чернігова. Тому що якщо ми зробимо кожен своє - то в нас на жоден розвиток просто не лишиться ресурсу.  Я вже на кажу про заміну інфраструктури, про якісь системні речі

Я як міський голова вже втомився від таких абсолютно примітивних маніпуляцій, коли доводять, що все інакше. Сьогодні в нас маніпуляції, знов-таки, що давайте ми всім все максимально виплатимо  - заради майбутнього наших дітей. Та ми таким чином, навпаки, заберемо майбутнє в наших дітей. Яке буде в них майбутнє у зруйнованому, відсталому від інших обласних центрів місті? Ніякого. Такими діями ми тільки підсилимо мрії батьків відправити дітей якнайшвидше за кордон, світ заочі, аби не бачили цього.

Тому, - якщо ми кажемо про пам'ять і якщо ми все-таки відповідально ставимося до того, що ті життя віддані за краще майбутнє, - я ще раз кажу: це повинно якимось чином матеріалізуватися в нашу  спільну діяльність.У відповідальність за наш напрямок, за наші дії - от тоді буде сенс. Тоді буде хоча би примарна, але надія на майбутнє, на розвиток.

А якщо ми не навчимося цього - мені прикро це казати, але сенсу в цих смертях не було ніякого. Бо тоді це не має змістовної частини, бо тоді люди тільки віддали своє життя за те що хотіли - а далі підхопить це і матеріалізувати немає кому.  Тому що генерувати спільної свідомості ми ще не навчилися.

Оце я не лінуюся повторювати як міський голова.



Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!