Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 лютого 2018 р.

Погоджувальна рада затвердила порядок денний 28-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Сьогодні, 19 лютого, погоджувальна рада затвердила перелік питань порядку денного, що вносяться на розгляд двадцять восьмої сесії Чернігівської міської ради сьомого скликання.

Для розгляду депутатам міської ради пропонуються 27 питань, підготовлених структурними підрозділами міськради. Про це на початку засідання повідомив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Серед них: про внесення змін до низки міських Програм, зокрема, Програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей - мешканців м. Чернігова на 2016 - 2020 роки. Також затверджуватиметься Програма шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України, які розташовані на території м. Чернігова, на 2018 - 2019 роки.

Крім того, депутати розглядатимуть питання про затвердження Положення про проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти, що фінансуються з міського бюджету та Положення про управління освіти Чернігівської міської ради.

На засіданні погоджувальної ради були присутні також представники ветеранських організацій міста, які висловили свою думку щодо присвоєння комунальному підприємству «Міський Палац культури» Чернігівської міської ради імені В’ячеслава Радченка. Як повідомила голова Міської ради ветеранів Ірина Четвертак, колишні співробітники ВАТ «Чернігівське Хімволокно» та представники ветеранських організацій кілька разів зверталися з проханням вжити заходів з увічнення пам’яті першого директора Чернігівського заводу синтетичного волокна В’ячеслава Радченка, який зробив багато корисного для розвитку інфраструктури міста і, зокрема, домігся побудови цього Палацу. Ветерани просять змінити назву комунального підприємства «Міський Палац культури» Чернігівської міської ради на Комунальне підприємство «Міський Палац культури імені В’ячеслава Радченка» Чернігівської міської ради.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що таке рішення було би цілком справедливим. Але була дискусія у зв’язку з тим, що трудовий колектив Палацу не зрозумів чи варто, щоб саме комунальне підприємство змінювало назву.

Обговорення питання щодо узгодженої позиції в питанні увіковічення пам’яті директора «Хімволокно» В'ячеслава Радченка у назві міського палацу культури відбулося сьогодні за участю громадськості та колективу КП «Міський Палац культури». Учасники обговорення прийшли до спільної думки – залишити це питання на розсуд депутатів міської ради. Відповідний проект рішення є в порядку денному сесії.

Пленарне засідання 28-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання відбудеться 28 лютого о 9 годині в залі засідань міської ради (вул. Магістратська, 7). З відповідним розпорядженням міського голови, порядком денним та графіком засідань постійних депутатських комісій можна ознайомитись на офіційному веб-порталі міської ради в розділі "Нормативні документи" та «Актуально». Протягом цього тижня проходитимуть засідання постійних комісій міської ради, під час яких всі питання порядку денного будуть обговорюватися більш детально.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!