Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 лютого 2018 р.

У Чернігові робоча група вивчає ідею повернення електромереж у власність міста


Фото № 1
Фото № 2

8 лютого відбулося засідання робочої групи з питання опрацювання доцільності, можливості та шляхів передачі в комунальну власність територіальної громади м. Чернігова об’єктів енергетичної системи, що розташовані на території міста.

Робоча група створена за ініціативою підприємців, яка була висловлена на її зустрічі з міським головою 9 листопада 2016 року

До групи увійшли підприємці автори ідеї, секретар Чернігівської міської ради Максим Черненок, керівники управлінь міської ради, депутати міської ради, громадські активісти та представники ПАТ «Чернігівобленерго». Вона має вивчити наявні можливості та механізми, а також доцільність повернення електромереж у власність територіальної громади.

Це вже друге засідання цієї робочої групи, перше було в листопаді. Обидві зустрічі були присвячені обговоренню юридичних механізмів передачі майна від приватної фірми в комунальну власність.

Питання щодо передачі електромереж є складним, тому його фаховий аналіз робитиметься крок за кроком. До наступного зібрання фахівцями буде вивчено юридичний досвід деяких міст, які передали електромережі в комунальну власність. А також спеціалістами буде прорахована фінансова та економічна складові утримання, обслуговування та ремонту електричних мереж.


Дивіться також:

Відеосюжет ТРА "Новий Чернігів"


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!