Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 січня 2018 р.

Майже 1 млн грн з початку року спрямовано з міського бюджету чернігівцям на допомогу при народженні


Фото № 1

З початку року вже 111 чернігівських родин звернулися до міської ради за одноразовою матеріальною допомогою при народженні дитини. Виплата чергової допомоги 76 сім’ям міста була погоджена вчора комісією з попереднього вивчення питання надання допомоги при народженні. Це рішення розглядатиметься на наступному засіданні виконавчого комітету міської ради.

Загальна сума виплат складе 655 тисяч гривень з міського бюджету. Зокрема: на народження першої дитини по 5 тисяч гривень отримають 43 родини, другої дитини – 23 родини по 10 тисяч гривень, третьої дитини – 9 родин по 20 тисяч гривень.  Серед  новонароджених чернігівців також 1 двійня, допомога на яку складе 30 тисяч гривень, адже у родині це 2-га та 3-я дитини.  

Раніше, 4 січня, рішенням виконкому вже була надана допомога 35 родинам Чернігова на загальну суму 260 тисяч грн з міського бюджету.

Минулого року допомогою при народженні дитини скористалися 299 чернігівських сімей. На це спрямовано 2 млн 405 тис. гривень з міської скарбниці. 

Реалізація Програми підтримки народжуваності у місті Чернігові на 2017-2022 роки, прийнятої Чернігівською міською радою за ініціативи міського голови Владислава Атрошенка, розпочалася з 21 вересня минулого року. Для виконання Програми у міському бюджеті на поточний рік передбачено 20 млн грн.

Допомога надається родинам, місце проживання яких зареєстровано в місті Чернігові.

Документи на одержання допомоги необхідно надавати до Відділу звернень громадян Чернігівської міської ради (вул. Шевченка, 9).

Допомога надається одноразово по першому зверненню одного з батьків, але за результатами розгляду комісією з попереднього вивчення питання надання допомоги при народженні та затвердження рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!