Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 січня 2018 р.

Прорив на магістральному водопроводі, який стався в Чернігові на Новий рік, ліквідували одразу

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

Другу добу в Чернігові по вул. Гончій працівники КП «Чернігівводоканал» усувають наслідки аварії на магістральному водогоні діаметром 300 мм. Аварія сталася вчора, 1 січня,  поблизу житлового будинку №32.

Сьогодні фахівці КП «Чернігівводоканал» розповіли про хід ліквідації аварії та її можливі причини журналістам. Після розриття місця пориву та відкачування води ними було виявлено, що в результаті аварійної ситуації серйозно пошкоджено чавунну трубу - з неї вирвало чималий шматок стінки, а вздовж труби пішла тріщина довжиною до 6 метрів.  На думку спеціалістів, таке пошкодження могло статися внаслідок гідроудару, причиною якого, вірогідніше за все, стало падіння електричної напруги на ВНС-1 "Ялівщина" (зафіксоване 29.12.2017) та, як наслідок, зупинка насосного обладнання цієї станції. Причиною падіння напруги в електричних мережах були збої в роботі обладнання ПАТ «Чернігівобленерго».

Старший майстер служби водопровідних мереж КП «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради Віталій Мекшун розповів:

- Вчора, 1 січня, відбувся виток води з трубопроводу діаметром 300 мм за адресою вул. Гонча 32. Витік був дуже великий, було затоплено всю вулицю Гончу, вся вода збігала в річку Стрижень. Після перекриття води розпочалися роботи по ліквідації цього прориву. Було викликано представників інженерних споруд міста і за їх погодженням було розпочато земляні роботи в місці прориву. При розкопуванні було виявлено, що ділянка водопроводу товщиною 300 мм та довжиною 6 м розкололася поздовжною тріщиною. Дана аварійна ситуація виникла внаслідок гідроудару, який  відбувся після відключення електромережі на двох насосних станціях міста. На сьогодні, 2 січня, виконуються роботи по заміні цієї ділянки аварійного трубопроводу. Завдяки тому, що водопровідна мережа міста закільцевана, аварійну ділянку було зразу локалізовано, а водопостачання в будинках відновлено.


Працівники КП «Чернігівводоканал» планують вже сьогодні відновити водопостачання на пошкодженій ділянці водопроводу в звичайному режимі. Це буде можливим, якщо не виникне нових аварійних випадків на цій ділянці. Як попереджають спеціалісти, гідроудар міг викликати пошкодження ще в якомусь місці цього підземного водогону. Адже зношеність мереж підземних трубопроводів – загальновідома проблема не тільки Чернігова, а й усієї України.

Розрита ділянка буде засипана грунтом та втрамбована щебенем, а як тільки дозволять погодні умови – заасфальтована.












Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!