Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 грудня 2017 р.

Учителі більше не будуть робити перепис та вести облік дітей шкільного віку в позаурочний час


Фото № 1

12 грудня на своєму засіданні виконавчий комітет міської ради визначив управління освіти Чернігівської міської ради відповідальним за створення і постійне оновлення реєстру даних про дітей шкільного віку, які проживають на території міста Чернігова.

Ведення обліку дітей шкільного віку відтепер здійснюють районні, районні у містах держадміністрації та міські, селищні, сільські ради, у тому числі ОТГ, їх виконавчі органи із залученням відповідних територіальних органів Нацполіції та служб у справах дітей. Працівників закладів освіти заборонено залучати до організації та ведення цього обліку.

Новий Порядок ведення обліку дітей шкільного віку та учнів затверджений постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів» від 13 вересня 2017 року.

Цією постановою Уряд вдосконалив нормативно-правове регулювання та визначив механізм ведення обліку дітей шкільного віку та учнів з метою забезпечення здобуття ними обов’язкової загальної середньої освіти.

Новий Порядок ведення обліку дітей шкільного віку та учнів замінить Інструкцію з обліку дітей і підлітків шкільного віку від 2000 року, згідно з якою такий облік здійснювався працівниками закладів загальної середньої освіти відповідно до місця реєстрації дитини.

Виконком доручив Управлінню освіти Чернігівської міської ради забезпечити виконання усіх заходів відповідно до нового Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів» від 13 вересня 2017 р.

Цим же рішенням закріплена територія обслуговування за закладами загальної середньої освіти, що належать до комунальної форми власності.

Новою постановою також визначено, що здійснюється облік всіх дітей, які проживають чи перебувають у межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці (на кожний рік народження окремо). Це також можуть бути діти, які навчаються у професійно-технічних училищах або інших закладах середньої освіти з інших міст та регіонів України. 

Обліком охоплені діти та підлітки віком від 6 до 18 років. Чіткий облік дітей шкільного віку та учнів дозволяє створити умови для здобуття ними загальної середньої освіти та забезпечити здійснення контролю за охопленням навчанням підлітків шкільного віку, а також за відвідуванням ними навчальних занять.

Дані дитини шкільного віку видаляються з реєстру у разі:

досягнення нею повноліття;

здобуття нею повної загальної середньої освіти;

наявності письмово підтвердженої інформації про взяття її на облік (включення до реєстру) на території іншої адміністративно-територіальної одиниці;

її вибуття на постійне місце проживання за межі України (з припиненням здобуття загальної середньої освіти в Україні).

 

 Прес-служба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!